Ga naar de inhoud

BEKIJK: De jacht naar "unieke" 9-darters gaat voort: Van Gerwen slaat dartwereld opnieuw met verstomming

180-171-150.

Gek of geniaal? Michael van Gerwen heeft momenteel een alternatief doel als hij voor een dartbord verschijnt. De Nederlander wil zo veel mogelijk 9-darters op zo veel mogelijk manieren gooien. Vorige week verraste hij al en ook deze keer pakte hij uit met een unieke manier van uitgooien. Hoe hij de klus deze keer klaarde, ontdekt u hieronder.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Gewoon winnen lijkt te gemakkelijk geworden voor Michael van Gerwen.

 

De Nederlander is de laatste weken op een speciale missie: hij wil zo veel mogelijk 9-darters op zo veel mogelijk verschillende manieren gooien.

 

De conventionele wijze: eerst 2 keer 180, dan triple 20 en triple 19, om af te sluiten met een dubbel 12. 

 

Maar Mighty Mike deed op het Players Championship 24 op geheel eigenwijze manier: eerst gooide hij 180, dan 171 (2 keer triple 20 en triple 17), om dan af te sluiten met de combinatie triple 20, triple 20  en dubbel 15.

 

Ook vorige week (zie hieronder) verraste hij al met een uniek manoeuvre. Hij begon zijn leg met triple 20 en tweemaal triple 19 om via een 180-er 147 over te houden.

 

Uitkijken hoe hij de volgende keer de puzzel legt. Keuze genoeg alvast, want er zijn 3944 mogelijkheden om een 9-darter te gooien.