Ga naar de inhoud

Twee op twee voor Jasper Philipsen in Turkije: sprintbom evenaart Pogacar met 17e seizoenszege

 ma 9 oktober 2023 16:10
Jasper Philipsen remonteerde een verrassingsaanval van Cees Bol.

Het kostte iets meer moeite dan gisteren, maar Jasper Philipsen heeft zijn tweede sprint op rij gewonnen in de Ronde van Turkije. De Belg van Alpecin-Deceuninck klopte Cees Bol op de streep. Philipsen boekte zijn 17e zege van het seizoen en evenaart zo samen Tadej Pogacar.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Geen massasprint die in de sterren stond geschreven vandaag, wel een pittig parcours dat het peloton voor de kiezen kreeg in rit 2.

 

Met onderweg twee klimmen kozen heel wat renners voor de aanval. Het peloton had het erg lastig om iedereen in te rekenen. Alpecin-Deceuninck deed zijn uiterste best in dienst van Jasper Philipsen.

 

Op 10 kilometer van de streep was de hergroepering een feit. Een nerveuze slotfase met enkele wanhoopspogingen volgde, maar de treintjes stonden op de rails.

 

Philipsen werd perfect afgezet door zijn team. Hij kreeg heel wat weerwerk van Cees Bol, die op de verrassing probeerde te spelen. Met enkele machtige halen overvleugelde onze landgenoot de Nederlander alsnog.

 

Zo boekt de sprintbom zijn 17e zege van het seizoen. Hij evenaart zo Tadej Pogacar. Op naar nummer 18?

Philipsen: "Niet verwacht dat Bol zo snel zou zijn"

"Dit was echt een zware finish", blikte Philipsen terug. "Ik wist dat het voor mij op de limiet zou zijn. En we zijn aan het einde van het seizoen: alles wat bergop gaat, doet nog meer pijn."

 

Cees Bol probeerde in de sprint met een vroege aanzet de rest te verrassen. "Hij reed een hele goeie sprint, maar ik wist dat het nog ver was tot de finish. Ik wist dat er iemand zou versnellen, maar ik had niet verwacht dat het zo snel zou zijn. Ik ben blij dat ik Cees nog kon kloppen."   

Uitslag rit 2  
1  Jasper Philipsen Alpecin-Deceuninck 4u13'54"
2  Cees Bol Astana z.t.
3  Luca Colnaghi Green Project + 1"
4  Antonio Angulo Burgos-BH z.t.
5  Clément Alleno Burgos-BH z.t.
Gerelateerd: