Ga naar de inhoud

Jasper Philipsen viert in Turkije zijn 16e overwinning van het seizoen

 zo 8 oktober 2023 13:37
Philipsen
Jasper Philipsen en gebalde vuisten: een vertrouwd beeld.

Jasper Philipsen heeft voor het 3e jaar op een rij een etappe in de Ronde van Turkije kunnen winnen. In de openingsrit van en naar Antalya was hij in de massasprint een klasse apart. Timothy Dupont werd 3e.

Jasper Philipsen in Turkije, dat is een ideaal huwelijk. Sinds zijn eerste zeges in de Ronde van Turkije in 2021 is de status van de Vlam van Ham wel aanzienlijk gestegen.

En zo komt het dat de naam van Philipsen nog voor de massasprint was gereden eigenlijk al genoteerd kon worden.

Mark Cavendish maakte in Turkije dan wel zijn comeback sinds zijn crash in de Tour, maar hij is nog niet fit genoeg om zich met een goeie Philipsen te meten.

Gleb Syritsa nam de honneurs dan maar waar voor Astana, maar de Kazak kon niet eens het achterwiel houden van een al uitbollende Philipsen. Achter dat duo legde Timothy Dupont beslag op de 3e plaats.

Voor Philipsen is het de 16e overwinning van het seizoen. Op dit moment staat hij daarmee op een gedeelde 3e plaats in de zegestand van 2023. Enkel Tadej Pogacar (17) en Miguel Angel Lopez (19) doen beter. Raakt Philipsen nog op 1?

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Uitslag rit 1
1. Jasper Philipsen 175 km in 2u44'31"
2. Gleb Syritsa (Rus) allen zelfde tijd
3. Timothy Dupont  
4. Luca Colnaghi (Ita)  
5. Matteo Malucelli (Ita)  
6. Matthew Walls (GBr)  
7. Alexander Salby (Den)