Ga naar de inhoud

Jasper Philipsen toont zijn snelle benen in Frankrijk en sprint naar zege in Parijs-Chauny

 zo 24 september 2023 17:36
Jasper Philipsen was de snelste aan de finish.
Jasper Philipsen was de snelste aan de finish.

Jasper Philipsen heeft de Franse eendagskoers Parijs-Chauny (1.1) op zijn naam geschreven. De Belg van Alpecin-Deceuninck was de snelste in de sprint van een uitgedund peloton.

Heel wat snelle jongens waren met ambities naar Frankrijk afgezakt, maar de vraag was wie de heuvelzone zou overleven om te kunnen meesprinten om de zege.

 

Een vroege vlucht met onder meer de Belgen Lindsay De Vylder en Kenny Molly werd ruim op tijd ingerekend en vanaf de heuvelzone werden de uitvalspogingen in de kiem gesmoord door Alpecin-Deceuninck en Intermarché-Circus-Wanty.

 

In de sprint werd Alpecin-Deceuninck vervolgens beloond voor zijn kopwerk. Jasper Philipsen knalde naar de overwinning, met de Fransen Tesson en Penhoët in zijn zog.

 

Philipsen won Parijs-Chauny ook al eens in 2021. Zijn zegeteller dit seizoen staat nu op 14 stuks, alleen Tadej Pogacar (16) en Jonas Vingegaard (15) doen beter.

 

"Of ik hen nog wil bijbenen? Het is in elk geval het doel zo veel mogelijk te winnen. Dan zien we wel waar we stranden", reageert Philipsen. "Ik voel stilaan ook wel de vermoeidheid, maar zolang de conditie nog voldoende is, trek ik door."

 

"De Famenne Ardenne Classic en de Sparkassen Munsterland Giro zijn de laatste eendagskoersen, daarna volgt nog de Ronde van Turkije. We zien wel waar we stranden. Zegekoning worden zou leuk zijn, maar het is sowieso geen obsessie. Ik denk dat ik nu al mag spreken van een prima seizoen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.