Ga naar de inhoud

FIA kondigt onderzoek aan na GP in slopende hitte: "Gezondheid van rijders mag niet in gevaar gebracht worden"

 ma 9 oktober 2023 23:15
Verstappen won, maar dat was niet hét gespreksonderwerp in de paddock.

De bezorgdheden van de rijders worden gehoord. De Formule 1-race in Qatar werd een grote uitputtingsslag door de extreme hitte. Veel rijders geraakten uitgedroogd, misselijk en deden na de race hun beklag. De FIA maakte vandaag alvast bekend dat het een onderzoek zal voeren "om soortgelijke toestanden in de toekomst te vermijden."

De extreme hitte eiste dit weekend zijn tol tijdens de Formule 1-race in Qatar.

 

Verschillende rijders kregen een medische behandeling wegens uitdroging, voelden zich onwel of moesten zelfs overgeven tijdens de race.

 

"Het was veel te gevaarlijk", deed onder meer McLaren-coureur Lando Norris zijn beklag.

 

Die oproep is de FIA niet ontgaan.

 

"Zelfs van topsporters mag niet worden verwacht dat ze deelnemen aan wedstrijden onder omstandigheden die hun gezondheid of veiligheid in gevaar brengen", klonk het bij de internationale automobielfederatie maandagavond.

 

De FIA kondigde meteen een onderzoek aan en zal verder overleg plegen met de medische commissie van de federatie "om soortgelijke toestanden in de toekomst te vermijden".

 

Daarnaast wordt er nagedacht over aanbevelingen over hoe de racekalender beter kan worden aangepast aan de klimatologische omstandigheden van de GP-locaties.

Gerelateerd: