Ga naar de inhoud

Nederlandse media zijn zeker: "Zwemcoach Jacco Verhaeren wordt nieuwe sportieve baas bij Visma-Lease a Bike"

 do 16 mei 2024 15:05
Verhaeren loodste enkele Nederlandse topzwemmers naar olympische titels.

Jacco Verhaeren wordt de nieuwe sportieve baas bij Visma-Lease a Bike. Dat brachten enkele Nederlandse media donderdag naar buiten. Verhaeren (55), die carrière maakte als zwemcoach en al een poos achter de schermen actief was bij Visma, volgt de afscheidsnemende Merijn Zeeman op, die na dit seizoen naar voetbalclub AZ trekt.

Vorige maand maakte Visma-Lease a Bike bekend dat Merijn Zeeman, architect achter het grote succes van de Nederlandse formatie, na dit seizoen de overstap maakt naar de voetbalwereld. Zeeman gaat aan de slag bij Eredivisie-club AZ, en dus moest het wielerteam op zoek naar een vervanger.

 

Die heeft het nu gevonden. Jacco Verhaeren, die carrière maakte als zwemcoach van olympische kampioenen als Pieter van den Hoogenband, Ranomi Kromowidjodjo en Inge de Bruijn, zal Zeeman opvolgen.

 

De 55-jarige Verhaeren was al sinds eind 2023 actief als adviseur bij het Nederlandse team. Ceo Richard Plugge noemde Verhaeren bij die aanstelling toen "een van de grootste coaches van Nederland" en hintte toen al op een langdurige samenwerking.

 

Bij Visma-Lease a Bike zou Verhaeren nu "een helikopterfunctie gaan bekleden", waarbij hij de sportieve werking overziet, aldus de NOS. Grischa Niermann en Mathieu Heijboer, die vandaag als ploegleider en Head of Performance de sportieve lijnen mee uitzetten, zullen onder Verhaeren een prominente rol krijgen.

Gerelateerd: