Ga naar de inhoud

Visma-Lease a Bike bevestigt vertrek van Merijn Zeeman naar AZ Alkmaar: "Een groot verlies"

 wo 3 april 2024 13:07

De geruchten deden al de ronde en ze worden nu ook bevestigd door Visma-Lease a Bike zelf: sportief directeur Merijn Zeeman verlaat op het einde van dit seizoen het Nederlandse topteam voor een nieuw avontuur. "Ik neem deze beslissing met pijn in mijn hart", klinkt het. Zeeman maakt de overstap naar het voetbal en gaat bij Eredivisieclub AZ Alkmaar aan de slag.

Merijn Zeeman is al jarenlang een vaste waarde bij de Visma-ploeg. Hij werkt er al sinds 2012 en werd in 2017 sportief directeur. Hij bouwde dus mee aan het succes van de ploeg. Maar aan het einde van dit wielerseizoen zit zijn avontuur in de wielersport er helemaal op.

 

De geruchten die sinds gisteren de ronde doen, kloppen: Zeeman gaat aan de slag bij AZ Alkmaar, een voetbalclub uit de Eredivisie. 

 

"Dit is een moeilijke beslissing die ik met pijn in het hart neem", vertelt hij in een mededeling. "Ik heb hier 13 jaar lang met hart en ziel aan gewerkt. We hebben samen een lange weg afgelegd en zijn nu een van de beste wielerteams ter wereld. Daar ben ik ontzettend trots op. We hebben geschiedenis geschreven en 2023 was een absoluut hoogtepunt."

 

"Maar ik geloof dat iedereen zichzelf moet blijven uitdagen. En voor mij is die uitdaging een stap naar AZ Alkmaar."

Ik heb hier 13 jaar lang met hart en ziel aan gewerkt. We hebben samen een lange weg afgelegd en zijn nu een van de beste wielerteams ter wereld.

Merijn Zeeman

Zeeman doet het wielerseizoen dus nog uit en op 1 december begint hij aan zijn nieuwe professionele hoofdstuk bij AZ. René Neelissen, voorzitter van de Raad van Commissarissen bij AZ, is tevreden. "We hebben nooit getwijfeld om mensen van buiten de voetballerij aan te trekken met een eigen sterke visie op het functioneren van een topsportorganisatie. Merijn past daar perfect in."


"Met zijn innovatieve en moderne programma’s waarmee hij in de wielerwereld heeft gewerkt, gaat Merijn specifieke kwaliteiten toevoegen aan AZ. Bovendien weet hij als directeur wat winnen is. Hij staat bekend als een directeur die innovatief en buiten de gebaande paden durft te denken en daarnaar durft te handelen.”

Plugge: "Zeeman is van onschatbare waarde geweest voor dit team"

Richard Plugge, de CEO van Visma-Lease a Bike, reageert op de teamwebsite ook op het vertrek. "Ik vind het erg jammer, Merijn is een collega en een vriend. Maar ik begrijp zijn beslissing."

 

"We hebben samen aan dit team gebouwd en Merijn is van onschatbare waarde geweest met zijn visie, zijn leiderschapskwaliteiten, zijn kennis en drive."

 

"Dit vertrek doet pijn, maar we hebben vertrouwen in de organisatie die er nu staat. In de komende maanden zullen we bekijken hoe we dit gaan opvangen. Eerst willen we van 2024 nog een even succesvol jaar maken."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: