Ga naar de inhoud

Jürgen Klopp strooit met lof voor Union: "Een kleine ploeg? Komaan, hé"

 vr 6 oktober 2023 07:33
" "
Liverpool-coach Klopp (l) en Union-collega Blessin, 2 Duitsers uit Stuttgart.

Van David tegen Goliath was weinig te merken in Liverpool. Union speelde na nerveuze openingsminuten een moedige wedstrijd op Anfield. Ook trainer Jürgen Klopp zag dat zijn spelers het niet cadeau kregen van "de kleine Belgen". Al wil de Duitser niets weten van die term. "Komaan... Union is zo groot als het zichzelf waant", steekt Klopp de loftrompet.

"Union een kleine ploeg? Komaan..."

 

Jürgen Klopp lacht met de beschrijving die Union zichzelf opspeldt. "Union prijkt bovenaan de stand in België. De club is zo groot als ze zichzelf waant."

 

Neen, de trainer van Liverpool beseft dat zijn spelers hun uiterste best moesten doen om de tegenstander te kloppen. Lof vindt de Duitser dan ook op zijn plek.

 

"Ik zag geen kleine ploeg op het veld, maar een heel sterk team. Als we de deur net iets meer op een kier hadden gezet, zou Union erdoor gestormd zijn."

Op voetbalvlak zijn Blessin en mijn ideeën nagenoeg identiek.

Jürgen Klopp

Klopp zag in Liverpool-Union geen David tegen Goliath, maar wel een confrontatie tussen gelijkaardige ploegen.

 

Daar zit een oude bekende voor iets tussen. "Het is erg lang geleden dat Alexander Blessin mijn pad kruiste", glimlacht de T1 over zijn ontmoeting met zijn Union-collega, die net als hij geboren is in Stuttgart.

 

"Hij is een stadsjongen en ik kom van het platteland, maar op voetbalvlak zijn onze ideeën nagenoeg identiek."

 

Beide ploegen voerden de druk op. Gegenpressing troef dus op Anfield. Iets waar de thuisploeg bij momenten alle moeite mee had.

 

"Elf hoekschoppen weggeven, is gewoon te veel. We hebben ze wel goed verdedigd, maar we weten allemaal dat het anders kon aflopen. We konden en moesten beter doen in het algemeen", oordeelt Klopp.

 

"Maar kijk, we zijn goed omgegaan met de intensiteit", zegt hij opgelucht en met een lach. "Ik ben blij."

 

En ook zijn collega aan de zijlijn zal de complimentjes met de glimlach in ontvangst nemen.

Elf hoekschoppen weggeven, is gewoon te veel.

Jürgen Klopp
Gerelateerd: