Moedig Union ondergaat wet van de sterkste tegen Liverpool en gaat met 2-0 onderuit

 do 5 oktober 2023 22:35

Liverpool was toch een maatje te groot. Op Anfield onderging Union de wet van de sterkste, maar hield het door een ijzersterke doelman Moris toch een tijdje stand. Alleen lag de uitblinker net voor rust met een misser aan de basis van de 1-0, diep in het slot verdubbelde Jota. "Het ging snel", reageerde Union-speler Charles Vanhoutte.

Liverpool - Union in een notendop:

  • Sleutelmoment: Na enkele puike reddingen, laat Moris zich toch op een foutje betrappen. Net voor de rust lost de Union-keeper de bal, Gravenberch bedankt en opent de score.

  • Man van de match: Moris keept een knappe wedstrijd en Amoura laat zich ook in Liverpool zien, maar we kiezen voor de 12e man van Union. Met meer dan 2.000 hadden ze de oversteek gemaakt. Zonder moeite overstemden ze de makke fans van Liverpool.

  • Statistiek: Nog nooit heeft een Belgische club een punt gepakt, laat staan gewonnen op Liverpool. Na Anderlecht, Standard, Club Brugge en Racing Genk verloor ook Union in het prachtige theater van Anfield.

Misser Moris

Liverpool-coach Klopp stelde niet zijn sterkste ploeg op, maar na een korte kennismakingsronde moest Moris zich wel een eerste keer onderscheiden. Hij hield Salah van een vroeg doelpunt.

 

Een vertrouwensboost voor de keeper, die lang geen krimp gaf. Hij kwam wel goed weg toen Nunez een gemaakte goal nog naast zijn doel schoof.

 

Union werd niet overlopen, maar tegenprikken op Anfield Road was niet vanzelfsprekend. Nilsson kopte de beste kans net over.

 

Op slag van rust moest Moris zich toch gewonnen geven. Hij loste een schot van Alexander-Arnold en de Nederlander Gravenberch was er als de kippen bij om zijn eerste voor Liverpool binnen te rossen.

2-0 in de extra tijd

Na de rust liet ook Liverpool-doelman Alisson zich op een fout betrappen. De Braziliaan had geluk dat zijn fout niet afgestraft werd.

 

Het was een van de kruimeltjes die Union kreeg, maar op de laatste bal ging het telkens mis.

 

Zoals Lapoussin die slecht controleerde en zo een tegenaanval lanceerde. Sadiki probeerde de lont uit het vuur te halen, maar dat pakte slecht uit.

 

De verdediger hielp Liverpool onopzettelijk aan de 2-0, Jota zette de eindstand op het bord.

 

Union mag zich nu opmaken voor een dubbele confrontatie met de Oostenrijkers van LASK, de hekkensluiter in groep E.

Reacties na de match:

  • Alexander Blessin (Union-coach): "Ik ben trots op mijn team. In de eerste helft, zeker in het eerste halfuur, zag je de nervositeit. Na dat halfuur speelden we compacter en maakten we het Liverpool moeilijker. Je zag het aan de lichaamstaal. Ze beseften: "Dit wordt niet makkelijk.""

  • Charles Vanhoutte (Union-speler): "We mogen met opgeheven hoofd terugkijken op de match. Op een gegeven moment word je teruggduwd door de kwaliteit van de tegenstander, dat kan je niet ontkennen. Het was de wet van de sterkste. Het ging snel, dat heb ik ook tegen Gravenberch gezegd. Hopelijk heeft hij mijn West-Vlaams begrepen (lacht)."

  • Ryan Gravenberch (doelpuntenmaker Liverpool): "We beginnen goed en zijn kalm gebleven. We hebben ons eigen spel gespeeld en een goede pot op de mat gelegd, alleen kan het nog beter."
Gerelateerd:

Fase per faselaatste update: 10 maanden geleden

90+6' tweede helft
90+6'

einde: 2-0

Het is afgelopen. Een moedig Union ondergaat de wet van de sterkste in Liverpool.

De Brusselse club werd niet overlopen door de Engelse grootmacht, maar individuele foutjes nekten Union.

Net voor de pauze loste doelman Moris de bal, net voor het einde hielp verdediger Sadiki Liverpool aan de 2-0.

Union mag zich nu opmaken voor een dubbele ontmoeting met de Oostenrijkse club LASK, laatste in groep E.

90+6'

Amoura mist nog een mooie kans

90+4'

Liverpool straft nieuw foutje af, Jota scoort de 2-0

90+4'

Amoura op Alisson

Daar is Amoura nog eens. De vinnige Union-aanvaller kan Alisson net niet verschalken. De Braziliaanse doelman wint het duel.

90+2'
90+2'

Jota op de counter: 2-0

Het doek valt voor Union. In de extra tijd legt Liverpool de 2-0-eindstand vast.


 Sadiki probeert de tegenaanval te neutraliseren, maar heeft pech en legt de bal in de loop van Jota. De Portugees bedankt scoort met een overhoeks schot.

90+1'

5 - extra time

Er komen 5 minuten extra tijd bij.
89'

Rodriguez dwingt in de laatste minuut nog een hoekschop af. Liverpool kopt goed weg.

87'

Goeie bal voor de goal van Union-invaller Rasmussen. Alisson raapt op.

87'

Liverpool blijft zoeken naar de 2e goal, maar ook Union doet nog mee

86'

Jones voorlangs

Ook Jones mist. Hij kon op doel trappen na balverlies van Sadiki.

85'

Invaller Szoboszlai gaat zijn kans en schiet op doel. Moris hoeft zich niet in te spannen, het vizier van de Hongaar staat niet op scherp.

85'

Verdiende Union hier geen strafschop?

83'

Rodriguez geduwd

Verdient Union een penalty? Na een actie van Amoura krijgt Rodriguez een duwtje.

Te licht voor een strafschop, oordeelt de wedstrijdleiding.

82'

Nu staat de paal in de weg voor Liverpool

81'

Het kabbelt een beetje in deze tweede helft.

Peter Vandenbempt