Ga naar de inhoud

UEFA Europa League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Liverpool
12
6
4
2
0
17
7
2
Toulouse FC
11
6
3
1
2
8
9
3
Union
8
6
2
2
2
5
8
4
LASK
3
6
1
5
0
6
12
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Liverpool
0
0
0
0
0
0
0
2
Toulouse FC
0
0
0
0
0
0
0
3
Union
0
0
0
0
0
0
0
4
LASK
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Liverpool
0
0
0
0
0
0
0
2
Toulouse FC
0
0
0
0
0
0
0
3
Union
0
0
0
0
0
0
0
4
LASK
0
0
0
0
0
0
0

Kevin en Alexis Mac Allister dollen met elkaar voor onderling duel op Anfield: "Ik hoop dat je afziet, broertje"

 do 5 oktober 2023 11:09

De ene in de defensie bij Union, de ander op het middenveld van Liverpool. Vanavond treffen de broers Mac Allister elkaar in de Europa League-wedstrijd op Anfield. Maar niet zonder eerst wat broederlijke banter. "Waarom ik zo rustig ben? We hebben een gemakkelijke match voor de boeg", grapt de Mac Allister van Union wanneer zijn jongere broer hem opbelt vanuit Liverpool.

Wat ze vroeger in de tuin deden, mogen ze nu op Anfield voor 60.000 man doen.


De broers Mac Allister treffen elkaar vandaag in de Europa League: Alexis voor Liverpool, Kevin voor Union.


Aan de vooravond van het duel belden de twee elkaar alvast op voor een broederlijke babbel. 


"Moet jij niet trainen, eigenlijk? Je bent precies op vakantie" vraagt Alexis meteen aan zijn broer, die hangend in de zetel met een yerba mate - het bekende drankje van Messi - in zijn hand opneemt.


"Ach, ik ben zeer relaxed. We hebben een gemakkelijke wedstrijd voor de boeg", grapt de oudste broer vanuit België terug.

Zo vader, zo zonen

Vanavond breekt een nieuw hoogtepunt aan voor de familie Mac Allister, die het voetbal in zijn DNA verankerd heeft. Vader Carlos Mac Allister voetbalde bij de Boca Juniors en de Argentijnse nationale ploeg nog met Maradona aan zijn zijde. 


"Voetbal zit in ons bloed en onze genen", vertelt Kevin. "Door te kijken hoe onze vader voetbalde en hij door de fans bejubeld werd, kregen wij alle drie de smaak te pakken."


Drie? Jawel, er is nog een derde Mac Allister-broer, eveneens een profvoetballer. Alexis en Kevin kende u al, maar ook Francis Mac Allister - de oudste van de drie - is prof bij het Argentijnse Rosario Central.


"Van kindsbeen af speelden we al samen voetbal. We waren onafscheidelijk en konden elkaar altijd bijstaan met raad en daad. Dat heeft ons niet enkel mooie herinneringen opgeleverd, maar dat was ook zeer belangrijk in onze ontwikkeling als spelers", klinkt het bij de twee jongsten.

 

De onvermijdelijke vraag: wie was als kind nu eigenlijk de beste?


"Geen van ons twee", knipoogt Kevin. "Francis was als jonge gast altijd de betere baller."

Mijn broer wereldkampioen zien worden, was een heel emotioneel moment.

Kevin Mac Allister

En toch is het de kleine Alexis die een transfer naar het grote Liverpool verzilverde. 


"Pas op, ik wilde in het begin eigenlijk geen wedstrijd spelen. Bij de jeugd was ik zeer klein en durfde ik het veld niet op. Uiteindelijk hebben mijn ploegmakkers - omdat we anders een man tekort hadden - me kunnen overtuigen met voetbalstickers om mijn debuut toch te maken."

 

Hoe het kan verkeren: Alexis won vorig jaar nog het WK met Argentinië.


"Mijn broer op dat veld zien staan en hem wereldkampioen zien worden, was een heel emotioneel moment voor de familie", vertelt Kevin. "Mijn moeder huilde de hele wedstrijd. We zijn zeer trots op hem."


De drie broers beslisten nadien om de triomf van de jongste met een tattoo te vereeuwigen op hun kuit: het nummer 20 van Alexis met drie sterretjes erboven.


De broederliefde zal vanavond wel voor 90 minuten onder hun kousen opgeborgen moeten worden. "Want ik wil dat je echt afziet vanavond", sluit Alexis met een laatste broederlijke plaagstoot af.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: