Ga naar de inhoud

Luik hekelt arbitrage en weigert uitmatch tegen Antwerp Giants: "Partijdige refs ondermijnen geloofwaardigheid"

Luik voelt zich geviseerd door de scheidsrechters.

Basketbalclub Luik heeft het gehad met de arbitrage in de BNXT League, in die mate zelfs dat de club zich een forfaitnederlaag wil permitteren om haar punt te maken. "De geloofwaardigheid van onze sport wordt ondermijnd", klinkt het in een persbericht. De BNXT League zal Luik uitsluiten van deelname aan de play-offs indien de club haar plannen doorzet.

Luik, de club die vorig jaar werd overgenomen door de Amerikaanse zakenman Ernie Cambo, voelt zich naar eigen zeggen al maandenlang benadeeld door de scheidsrechters in de BNXT League.

 

"We hebben al verschillende keren partijdige beslissingen gezien die leidden tot een uitsluiting in uitwedstrijden. Dat heeft een impact gehad op de integriteit van onze wedstrijden", laat de club weten in een persbericht.

 

"Deze vaststelling is niet enkel van toepassing op onze club. Ondanks onze toewijding en harde werk zijn we overtuigd dat deze oneerlijke beslissingen de geloofwaardigheid van onze sport ondermijnen bij zowel spelers als supporters."

 

"Met een zwaar gemoed hebben we daarom beslist om verstek te laten gaan voor onze volgende uitwedstrijd op 28 oktober. We hopen dat deze beslissing voor een constructieve reactie zorgt van de Liga. Dat is in het belang van alle basketbalfans."

 

"Wij dragen eerlijkheid hoog in het vaandel. We hopen dat er meer aandacht komt voor onpartijdigheid en transparantie bij de wedstrijdleiding. We kijken ernaar uit om weer op het veld te stappen met de zekerheid dat de wedstrijd fair zal verlopen."

Ondanks onze toewijding en harde werk zijn we overtuigd dat deze oneerlijke beslissingen de geloofwaardigheid van onze sport ondermijnen bij zowel spelers als supporters.

Luik Basket

Uitsluiting van play-offs dreigt voor Luik

Het plan van Luik om verstek te laten gaan voor de match in Antwerpen is niet in goede aarde gevallen bij de BNXT League. De Liga laat weten dat Luik een boete van 2.500 euro boven het hoofd hangt indien de club doorzet.

 

Bovendien zal Luik uitgesloten worden van deelname aan de play-offs indien het effectief niet komt opdagen voor de wedstrijden tegen de Giants. "Ten laatste op 10 oktober willen we weten of Luik op 28 zal spelen of niet", stelt de Liga een ultimatum.

 

In Antwerpen zwaaien ze met een eis tot schadevergoeding als Luik niet komt opdagen in de Lotto Arena.

 

"Voor de gemiste wedstrijd voor de abonnees, voor de sponsors en voor de gederfde inkomsten", melden de Giants, die het over "de zoveelste deloyale actie van basketbalclub Luik" hebben.

Laait oud conflict weer op?

Dat Luik uitgerekend de wedstrijd op het veld van de Antwerp Giants niet wil spelen, is mogelijk niet toevallig.

 

Vorig seizoen maakten de twee clubs nog openlijk ruzie, toen de Giants in het plotse vertrek van hun Amerikaan Royce Hamm een poging zagen van Luik om hun club te destabiliseren.

 

Hamm werd als speler immers vertegenwoordigd door Mickeal Sports Group. Dat managementbureau is ook deels in handen van de Amerikaan Ernie Cambo, die sinds vorig jaar de plak zwaait in Luik.

 

Enkele weken voor het bekerduel tussen Antwerp Giants en Luik vertrok Hamm plots met de noorderzon. "We zijn gechoqueerd", klonk het in Antwerpen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.