Limburg United klopt kampioen Oostende in het hol van de leeuw

za 30 september 2023 23:36
Limburg klopte Oostende.

Op de tweede speeldag in de BNXT League heeft landskampioen Oostende zaterdag een 63-74 nederlaag moeten slikken tegen Limburg United. Zaterdag won Mechelen een thriller tegen Bergen en Brussels klopte Leuven.

Mechelen wint thriller tegen Bergen

Mechelen heeft zaterdag Bergen over de knie gelegd na een ware thriller. De thuisploeg leidde na het eerste kwart, maar zag Bergen terugklauwen in het tweede kwart, waardoor het gelijk stond aan de rust: 46-46.

Na de pauze bleef het razend spannend, maar in het slot trok Mechelen finaal aan het langste eind. Het verschil bedroeg amper één punt: 76-75. Bij Mechelen was Mitchell Lightfoot (15 ptn, 6 rbds) de uitblinker.

Quarters: 21-19, 25-27, 17-18, 13-11

23:27

Verslag van Leuven - Brussels

23:26

Brussels wint in Leuven na straffe remonte

Leuven ging eveneens op eigen terrein onderuit: 72-80 tegen Brussels. Bij de rust stonde de Bears nog 47-37 voor. Erna leidden Brandon Horvath (18 ptn, 10 rbds) en Yannick Desiron (16 ptn, 10 rbds) Brussels naar de zege.

Quarters: 24-17, 23-20, 14-22, 11-21

23:25

Verslag van Oostende - Limburg United

23:24

Oostende in eigen huis onderuit tegen Limburg

Op de tweede speeldag in de BNXT League heeft landskampioen Oostende zaterdag een 63-74-nederlaag moeten slikken tegen Limburg United. Al na het eerste kwart (11-22) holde de kustploeg achter de feiten aan.

Meer dan wat van de opgelopen achterstand afknabbelen lukte niet. Bij de rust was het 28-38, na het derde kwart 44-53. In het slotkwart werd het verschil even tot drie punten herleid - 52-55 met nog bijna zeven minuten op de klok - waarna de bezoekers opnieuw uitliepen.

Jonas Delalieux had met twintig punten, vijf rebounds en een assist het grootste aandeel in de Limburgse zege. Myls Kale droeg er met veertien punten, zes rebounds en drie assists aan bij. Voor Oostende deden Khalil-Ullah Ahma (13 ptn) en Pierre-Antoine Gillet (12 ptn, 10 rbds) het meeste terug.

Quarters: 11-22, 17-16, 16-15, 19-21

29/09/23
23:20

Debutant Kortrijk wint opnieuw

Kortrijk heeft zijn intrede in de BNXT-League allerminst gemist. De debutant won vorige week al van Brussels met 86-94 op de eerste speeldag. En de Spurs klaarden ook op speeldag twee het klusje tegen Okapi Aalst.

De ploeg van Christophe Beghin was bijna de volledige wedstrijd op achtervolgen aangewezen. Zo verloor het het eerste en het derde kwart, maar het pakte alsnog de overwinning met een ferm slotoffensief. In het vierde kwart haalde het uit met 23-12. Goed voor een 93-89-overwinning.

Quarters: 24-29, 27-24, 19-24 en 23-12.

24/09/23
17:06

Kortrijk pakt meteen eerste zege

Kortrijk heeft zijn debuut in de BNXT League niet gemist. Het team van Christophe Beghin won zondagmiddag met 86-94 op het veld van Brussels.

House of Talent Kortrijk Spurs, zoals de grootste club van het land voluit heet, deed het in zijn allereerste match in de BNXT League met een collectieve prestatie. Zes spelers eindigden in de dubbele cijfers.

Brussels verloor de match in het laatste quarter, waarin Kortrijk 31 punten maakte tegenover 22 van de thuisploeg.

Oostende maakt verschil na de rust

Oostende heeft in zijn eerste match van het nieuwe seizoen Aalst met een twintiger weer naar huis gestuurd: 85-63.

Nochtans hielden de bezoekers in de 1e helft nog gelijke tred met de landskampioen. Na 20 minuten was het verschil slechts 3 punten.

Maar in de 2e helft zette de kustploeg en tandje bij en werd de kloof mondjesmaat uitgediept. Nieuwkomer Ahmad was de beste schutter met 21 punten.

Giants winnen van Leuven

De Antwerp Giants zijn aan hun seizoen begonnen met een moeizame overwinning tegen Leuven: 82-78.

De thuisploeg kende een moeilijke 1e helft en stond bij de rust 4 punten in het krijt.

In een beter 3e quarter (27-16) namen de Giants de leiding, maar Leuven bleef knokken. Zo bleef het spannend tot het slot, waarin Antwerp toch de zege in de Lotto Arena kon houden.