Ga naar de inhoud

Geen Europees basket: Antwerp Giants sneuvelen in eerste kwalificatiematch voor Champions League

 wo 27 september 2023 15:43

Geen Europees basketbal in Antwerpen dit jaar. De Giants verloren in Turkije hun eerste van drie kwalificatiewedstrijden voor de Champions League tegen Franse club Cholet. De Belgische vicekampioen liep tegen een late remonte aan en zag zo een plaats in het kampioenenbal vroegtijdig door hun vingers glippen: 76-72.

Een moeilijke opdracht voor Antwerp Giants in hun eerste van drie kwalificatiewedstrijden in Antalya, Turkije.

 

Het Franse Cholet is met twee zeges aan de vaderlandse competitie begonnen en toonden in het tweede kwart dat het een goede vorm te pakken had.

 

Bij 23-22 kwam Cholet voor het eerst op voorsprong. De Giants leden even te veel balverliezen en incasseerden een tik: de 31-28 voorsprong werd razendsnel een kloof van 41-33 bij rust voor de Fransen.

 

Antwerp liet de kopjes niet zakken na rust en pakte uit met een sterke remonte. 13-25, plots was er weer een match. Sterker nog: met nog een kwart te spelen telde het vier punten voorsprong (54-58).

 

Maar Cholet bakte de Giants een koekje van eigen deeg in het slot. Met een verschroeiende eindsprint doorprikte het de Champions League-droom van de Belgische vicekampioen. Eindstand: 76-72 en geen Europees basket in de Lotto Arena.