Ga naar de inhoud
Kadri scoort de 0-1.

Kortrijk kan behoud in Jupiler Pro League al ruiken na nipte zege in Lommel

 zo 19 mei 2024 21:10
KVK
einde (n.v.)
4-2
LOM
 1. 8' - Geel - Diego Rosa
 2. 14' - Doelpunt strafschop - Abdelkahar Kadri (0 - 1)
 3. 30' - Geel - Dries Wouters
 4. 36' - Geel - Dion De Neve
 5. 45' - Geel - Abdoulaye Sissako
 1. 51' - Verv. Abdelkahar Kadri door Massimo Bruno
 2. 64' - Verv. Felipe Avenatti door Thierry Ambrose
 3. 64' - Verv. Abdoulaye Sissako door Kristiyan Malinov
 4. 69' - Geel - Thierry Ambrose
 5. 76' - Verv. Juho Talvitie door Amar Abdirahman Ahmed
 6. 78' - Geel - Lucas Schoofs
 7. 84' - Geel - João Silva
 8. 84' - Verv. Isaak Davies door Iver Fossum
 9. 90+2' - Geel - Lucas Pirard
Play-offs promotie/degradatie 1A/1B - speeldag 1 - 19/05/24 - 19:15
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
14'
Abdelkahar Kadri
0 - 1
Abdelkahar Kadri
14'

KV Kortrijk heeft een heel grote stap richting het behoud in de Jupiler Pro League gezet. Het won in Lommel de heenmatch van de barrages met het kleinste verschil dankzij een penalty in het openingskwartier en verdedigt zondag die voorsprong in eigen huis.

Lommel - KV Kortrijk in een notendop:
 1. Sleutelmoment
  Lommel begint met veel enthousiasme aan de partij, maar krijgt net voor het kwartier een dreun. Kadri gaat liggen na contact met Dermane, de Algerijn schuift daarna zelf de penalty binnen.
 2. Man van de Match
  KV Kortrijk speelde vooral als collectief een solide wedstrijd. Een echte uitblinker was er niet, al besliste Kadri de partij wel in zijn eentje. Aan de overzijde verdient Fatah een pluim voor een sterke invalbeurt.
 3. Opvallend
  Voor het eerst in de nacompetitie weet Lommel niet te scoren. Tegen Zulte Waregem en Deinze lukte dat wel telkens. Kansen waren er nochtans voldoende voor de thuisploeg.

Sluwe bezoekers

Wie de openingsfase van de partij tussen Lommel SK en KV Kortrijk zag, vroeg zich wellicht al even af of het niet de thuisploeg was die al een heel seizoen in eerste klasse speelde.

 

De Limburgers openden enthousiast met enkele leuke combinaties en tekenden ook voor de eerste mogelijkheden.

 

Toch zou het niet lang duren voor de bezoekers uit Kortrijk hun sluwheid en ervaring in de strijd gooiden. Bij de eerste keer dat de West-Vlamingen aan de kooi van De Busser raakten, was het meteen bingo.

 

Abdelkahar Kadri werd na een dribbel gehaakt door Dermane, de bal ging na een VAR-fase op de stip. De Algerijn bleef koel en schoof de bal na een lange staarwedstrijd met De Busser in de onderhoek.

Missers aan beide kanten

Lommel was even van slag, maar eiste daarna wel weer de bal op. Veel deed het daar niet mee, maar de bezoekers leverden nog minder gevaar af.

 

Na rust leek de nervositeit wat gaan liggen en kregen we aan beide kanten nog enorme mogelijkheden om de stand op het scorebord te veranderen.

 

Davies knikte onbegrijpelijk naast van in de kleine rechthoek en schoof even later al glijdend ook nog een kans voorlangs. Kangwa kon dan weer niet profiteren van mistasten van doelman De Busser.

 

Aan de overzijde reageerden Sales en Wouters veel te onbesuisd op grote mogelijkheden. Fatah kon zijn uitstekende invalbeurt bekronen met de gelijkmaker, maar liet een één-op-één liggen. Ook in de blessuretijd wou de bal er niet in. Sales maaide bij de allerlaatste gouden mogelijkheid half naast de bal.

 

Zo hield KV Kortrijk na wat bibberen uiteindelijk stand en trekt het naar de return met een minieme bonus. Of Lommel nog kan terugslaan, zien we volgende week zondag om 13.30 uur in het Guldensporenstadion.

Freyr Alexandersson: "Moeten zorgen dat gemiste kansen ons niet spijten volgende week"

Steve Bould (coach Lommel): "We speelden een goeie wedstrijd vandaag. We kwamen terug in de partij na de penalty, wat toch een serieuze tik was. We merkten vandaag wel dat spelen tegen een eersteklasser fysiek veeleisend is. Toch geloven we nog in volgende week. We creëerden genoeg kansen om te winnen, nu moet iemand ze nog afmaken."

 

Freyr Alexandersson (coach KV Kortrijk): "We verdedigden goed en kregen grote kansen, alleen is het jammer dat we die niet afwerkten. Nu moeten we zorgen dat dat ons volgende week niet spijt. Wat Kangwa deed bij zijn reuzenkans? Ik heb echt geen idee. We zijn nu nog maar halfweg, dus niet dolblij, maar ik heb de uitslag liever zo dan anders. Ik heb altijd geloofd in de redding en dat is nu niet veranderd."

Fase per fase

21:11

Einde!

De ruststand is meteen ook de eindstand geworden in het Soevereinstadion! Aan beide kanten vielen nog grote mogelijkheden in helft twee, maar niemand kon de touwen bol zetten. Zo trekt Kortrijk met een minieme bonus naar de return.

90+9' tweede helft
90+9'

Fatah wurmt zich nog maar eens langs zijn man. Hij trekt vanaf de achterlijn voor doel, maar daar duikt geen kompaan op.

90+8'

El Idrissy gaat tegen de vlakte voor een pijntje en wat bloed aan het hoofd. Zo gaat er weer wat tijd verloren, de eindstand lijkt vast te liggen. De Fransman kan wel verder.

90+5'

Sales laat het liggen!

Nog een allerlaatste gouden mogelijkheid voor Lommel, maar ook nu gaat de bal niet in doel! Sales kan van dichtbij in één tijd besluiten op een voorzet van Fatah, maar de lange Braziliaan maait half naast de bal. Zonde voor Lommel!

90+4'

Sales kan nog eens knikken op een hoge voorzet, maar krijgt niet genoeg snelheid op zijn poging. Pirard heeft dan ook geen moeite om te vangen.

90+3'

Pirard neemt wel erg veel tijd om een vrije trap in het veld te brengen en daar heeft Visser maar weinig begrip voor. Opnieuw een terechte gele kaart.

90+2'
KV Kortrijk
90+2'

Fossum krijgt een cadeau van de Lommelse defensie en kan ontsnappen, maar vergeet snelheid te maken. Fatah ruimt nog op met een wilde tackle.

90+1'

6 - extra time

Er komen 6 minuten extra tijd bij.
90'

Fatah legt een lange bal dood op de borst en krult het leer dan rond 2 Kortrijkse belagers richting doel. Zijn poging wijkt nog af en verdwijnt in hoekschop, maar die is slap getrapt.

89'

De bezoekers proberen de bal in de ploeg te houden en laten de seconden zo wegtikken. Is de strijd in deze heenmatch gestreden?

86'

Wat een misser!

Lommel krijgt in het slot nog een enorme kans om de gelijkmaker binnen te jagen! Wouters krijgt onverwacht het leer voor de voeten en besluit veel te onbesuisd op Silva. Een efficiënt Lommel kon vandaag zeker al gescoord hebben.

84'
wissel
84'

Opnieuw geel

Zowel Malinov als Silva pakken uit met fikse overtredingen. De Bulgaar gaat niet in het boekje, Silva wordt wel bestraft door Visser. Het is al de 7e kaart van de partij.

84'
KV Kortrijk
83'

De tijd begint te dringen voor Lommel, maar een echt slotoffensief zien we nog niet. Logisch ook, de Limburgers krijgen volgende week nog eens 90 minuten om het tij te keren en promotie af te dwingen.

80'

Gevaar aan beide zijden!

KV Kortrijk roert zich nog eens! De Busser gaat half onder een bal door en schotelt Kangwa zo een reuzenkans voor. Die wil de doelman nog lobben en verkwanselt zo de kans.


Even later is het bijna bingo aan de overkant. Fatah staat na een één-tweetje oog in oog met Pirard, maar ook hij laat een dot van een kans onbenut.