Ga naar de inhoud

Wout van Aert moet vrede nemen met zoveelste zilveren plak: "Tuurlijk speelt dat in mijn hoofd"

 zo 24 september 2023 17:39

Het jaar van net niet kent zijn slotakkoord. Wout van Aert pakt op het EK zijn zoveelste zilveren medaille op een groot kampioenschap. Zijn Belgische ploeg verwijt hij niets. Ook naar de toekomst kijkt hij positief: "Nu is het een dubbel gevoel om er telkens naast te grijpen, maar in de toekomst zal het wel een keer anders zijn."

"We dachten dat we Laporte wel nog konden pakken met een kleine ontploffing van ons", doet Wout van Aert zijn verhaal over de razend spannende slotkilometers.

 

"Ik had met De Lie afgesproken dat we mijn kaart zouden trekken. Ik denk dat hij wel voelde dat ik de betere van de twee was. Dat was een goede beslissing."

 

"Alleen ging Arnaud zo hard in de achtervolging – wat wel nodig was om het gat te dichten – dat ik niet uit Laporte zijn wiel kon komen", glimlacht Van Aert. "We hebben onderschat hoe veel Laporte over had."

 

Volgens de Belgische kopman maakte zijn ploeg maar één foutje: "De Lie of ik zou voorop moeten rijden en niet Laporte. Daarna doen we niet echt iets fout, dus doet hij het slim om nog wat over te houden."

Ik ben er niet mee bezig tijdens de koers. Het is wel een vaststelling die ik niet kan ontkennen.

Wout van Aert

En dus moet Van Aert opnieuw vrede nemen met zilver. Zijn 12e al op grote kampioenschappen.

 

"Tuurlijk speelt dat in mijn hoofd", geeft hij eerlijk toe.

 

"Ik probeer elke koers te winnen. Zo reed ik ook vandaag. Ik ben er niet mee bezig tijdens de koers. Het is wel een vaststelling die ik niet kan ontkennen."

 

"Dat levert een dubbel gevoel op. Enerzijds is het mooi dat ik er telkens bij ben, maar dit jaar is er een van net niet."

 

Toch laat Van Aert de moed niet zakken: "Ik heb er alle vertrouwen in dat het in de toekomst anders zal zijn."

Gerelateerd: