Ga naar de inhoud

Snel eerherstel! Duitsland verrast na ontslag Flick met oefenzege tegen Frankrijk

 wo 13 september 2023 00:18
Thomas Müller
Thomas Müller schreeuwt het uit. Hij maakt zijn eerste doelpunt in meer dan een jaar.
Duitsland boekte zijn eerste zege sinds eind maart.

Is er dan toch nog hoop voor Duitsland voor het EK in eigen land? Een dag na het ontslag van bondscoach Hansi Flick boekte het een zege in een oefenwedstrijd tegen vicewereldkampioen Frankrijk: 2-1.

Rudi Völler legde als gelegenheidsbondscoach meteen andere accenten dan de ontslagen Hansi Flick. Kai Havertz moest plaats ruimen voor Thomas Müller, die voor het eerst dit jaar een basisplek kreeg bij de nationale ploeg.

 

Het bleek een gouden zet, want na amper 4 minuten kon de ervaren Müller al toeslaan. De 33-jarige aanvaller kon een voorzet van Benjamin Henrichs controleren en voorbij de Franse doelman Mike Maignan werken.

 

Na vijf interlands zonder overwinning zat er weer leven in de Duitse nationale ploeg. Frankrijk, dat nog geen doelpunten had geslikt sinds de verloren WK-finale, kreeg zelfs nog een tweede treffer tegen. Leroy Sané strafte een slechte pass af.

 

Frankrijk kon met een strafschop van Antoine Griezmann wel nog milderen, maar Duitsland kon wel zijn eerste overwinning sinds eind maart boeken. Er is nog werk met het oog op het EK in eigen land, maar er is potentieel voor de nieuwe bondscoach.

 

Antoine Griezmann
Antoine Griezmann zet de eindstand op het bord met een penalty: 2-1.

De opstelling van Duitsland:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Duitsland dit jaar: 2x gewonnen, 1x gelijk, 4x verloren
match uitslag
Duitsland - Peru 2-0
Duitsland - België 2-3
Duitsland - Oekraïne 3-3
Polen - Duitsland 1-0
Duitsland - Colombia 0-2
Duitsland - Japan 1-4
Duitsland - Frankrijk 2-1
Gerelateerd: