EK-kwalificatie - speeldag 5 - 07/09/23 - 20:45
49'
Marcus Thuram
49'
2 - 0

Frankrijk blijft na vijf matchen autoritair aan de leiding in groep B. De Fransen zetten Ierland opzij dankzij doelpunten van Tchouameni en vroege invaller Marcus Thuram. De score had gerust nog wat hoger kunnen oplopen, maar een doelpunt van Mbappé werd afgekeurd voor buitenspel.

Frankrijk swingt voorlopig door de EK-voorronde en ook Ierland kon Les Blues niet afstoppen. Tchouaméni bracht de Fransen na 19 minuten op voorsprong met een knap afstandsschot. De middenvelder van Real kreeg de bal net buiten de zestien en zette met een streep de Franse voorsprong op het bord.

Ook Kylian Mbappé kon in de eerste helft een graantje meepikken, maar zijn doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel. De 2-0 kwam er dan maar na de rust. Marcus Thuram maakte zijn eerste voor Frankrijk en dat terwijl hij eigenlijk nog niet op het veld had moeten staan. Thuram begon op de bank, maar al voor het halfuur moest hij invallen omdat Giroud geblesseerd naar de kant moest.

De enkelblessure van de spits was wel het enige minpuntje tijdens een makkelijke avond in het Parc des Princes. De volgende speeldag krijgen ze rust en met 15 op 15 kunnen de Fransen op beide oren slapen.