Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Ploegmaats krijgen goed nieuws in Vuelta: "Hopelijk heeft Van Hooydonck gezien dat we hem steunen"

 di 12 september 2023 18:29
Nathan Van Hooydonck en Jonas Vingegaard in de Tour.

Nathan Van Hooydock is na zijn auto-ongeluk weer bij bewustzijn. Dat kregen zijn ploegmaats in de Vuelta te horen via de koersradio net voor de slotklim. "Hopelijk heeft hij gezien dat deze overwinning voor hem is."

De renners van Team Jumbo - Visma begonnen met slecht nieuws aan de 16e etappe, maar krijgen dubbel goed nieuws aan de finish. Niet de zege van Jonas Vingegaard toverde de grootste glimlach op de gezichten van de renners, wel het nieuws dat Nathan Van Hooydonck weer bij bewustzijn is.

 

"Aan het begin van de slotklim kregen we te horen dat Nathan wakker is", vertelt ploegmaat Attila Valter. "Dat was het nieuws waarop we hadden gehoopt."

 

"We begonnen met gemengde gevoelens aan de etappe, maar we moesten doorbijten. Deze overwinning is voor Nathan."

 

"Ik weet niet of hij al naar de Vuelta kijkt in het ziekenhuis, maar hopelijk heeft hij gezien dat we hem steunen en dat deze overwinning voor hem is", besloot Valter.

 

Ook ploegleider Grischa Niermann bevestigde het goede nieuws. "Het lijkt wat beter te gaan", stelde de Duitser. "Meer weet ik ook niet, maar hopelijk zet het zich zo door."

 

"Al onze gedachten zijn bij Nathan en zijn familie. Hopelijk is hij snel weer op de been en kan hij opnieuw onze ploegmaat zijn."

 

De 27-jarige Van Hooydonck was vanochtend onwel geworden achter het stuur en raakte een handvol andere auto's.

Gerelateerd: