Ga naar de inhoud

Futsal-bondscoach Bachar voor laatste WK-horde:"Uitgaan van eigen sterkte en thuismatchen proberen te winnen"

 do 14 september 2023 07:32
" "
Karim Bachar (m) is al jaren bondscoach van de Belgische zaalvoetballers.

Morgen beginnen onze Futsal Duivels aan de beslissende eindronde voor wie volgend jaar naar het WK zaalvoetbal in Oezbekistan mag. België is ingedeeld in een poule met toplanden Oekraïne, Servië en Polen. Bondscoach Karim Bachar weet dat het moeilijk wordt.

Tegen volledige profploegen

De Europese eliteronde bestaat uit 5 groepen van 4 landen, die voor 7 WK-tickets strijden. Met Oekraïne (6), Servië (8) en Polen (12) treffen de Futsal Duivels drie ploegen uit de top 20 van de UEFA-ranking. België staat op de 22e plaats.

"In deze ronde kom je enkel topploegen tegen, maar dat wisten we natuurlijk op voorhand", legt Bachar uit. "Deze drie ploegen bestaan ook volledig uit profspelers terwijl dat bij ons niet het geval is."

"De Futsal-competitie in België is nog maar pas gestart en de groep is grotendeels dezelfde als die die de kwalificatie voor deze ronde heeft afgedwongen in de main round. Dus op zich zijn we er klaar voor."

 

Bondscoach Karim Bachar is strijdvaardig, maar hij weet wel dat hij in de openingsmatch tegen Oekraïne van morgen geen beroep kan doen op Omar Rahou en Marvin Ghislandi, twee geschorste sterkhouders.

 

“Dat is uiteraard zeer jammer, maar dan is het aan de anderen om te spelen en te bewijzen dat ze in de ploeg horen.”

We zullen zeker een hoog niveau moeten halen om Oekraïne te kloppen

Karim Bachar, bondscoach Futsal Duivels

De openingsmatch wordt sowieso een zware dobber, maar eigenlijk was dat ook al het geval in de vorige ronde (tegen Hongarije) en daar zijn de Duivels dan ook maar mooi uitgekomen.

 

"We moeten proberen om onze thuismatchen te winnen, uitgaan van eigen sterkte en frank en vrij spelen. Maar we zullen zeker een hoog niveau moeten halen om dit Oekraïne te kloppen.”

 

"Als we dan op verplaatsing nog iets kunnen rapen, is er misschien wel iets mogelijk. Zeker omdat Oekraïne door de oorlog zijn thuismatchen in Hongarije moet spelen."

4e op WK 1989

Oekraïne is een sterk collectief, terwijl Servië en Polen het meer moet hebben van de individuele kwaliteiten.

 

De 5 groepswinnaars gaan rechtstreeks door, de beste 4 tweedes spelen barrages tegen elkaar. Daar komen dan nog 2 ploegen uit die in 2024 naar de eindronde van het WK in Oezbekistan mogen.

 

België nam in het verleden drie keer eerder deel aan het WK futsal, in 1989, 1992 en 1996. Een vierde plaats in 1989 was het beste resultaat tot dusver.

Gerelateerd: