Ga naar de inhoud

BEKIJK - Higgins pakt uit met miraculeuze WK-comeback tegen Allen na "een van de dapperste shots ooit"

 di 30 april 2024 09:09
Higgins kan het amper geloven: hij worstelt zich naar de kwartfinale op het WK.

John Higgins heeft zich na een onwaarschijnlijke comeback geplaatst voor de kwartfinales op het WK snooker. De viervoudige wereldkampioen moest een hele wedstrijd achtervolgen tegen Mark Allen en stond in het beslissende frame 62-0 achter, maar pakte dan uit met een vleugje magie. 

Dat het kan spoken in The Crucible is geen verrassing, vraag het maar aan comebackkoning Luca Brecel. Maar het slot van de wedstrijd tussen Mark Allen en John Higgins tartte maandagavond opnieuw alle verbeelding.

Allen, virtueel het nummer één van de wereld, zat de hele partij in de drivers seat tegen de viervoudige wereldkampioen Higgins. Toch kon de Schot bij 12-12 een beslissende 25ste frame uit de brand slepen.

 

In dat frame leek Allen het hoofd koel te houden, maar de Noord-Ier zag zijn break stranden bij 62 punten. Higgins kon zo opnieuw de tafel aanvallen, al leek geen enkele rode bal echt speelbaar.

Maar daar dacht 'The Wizard of Wishaw' anders over. Met een fenomenale 'double' (een score via een band) potte hij rood en opende hij zijn break. "Dat is een van de dapperste shots die je ooit zal zien", sprak de commentator op Eurosport.

Wonderclearance

Wat volgde was een staaltje snooker van het allerhoogste niveau. Higgins werkte bal na bal weg tot enkel het groene laken overbleef. Het publiek werd gek, de commentator noemde het "een van de beste clearances ooit". 

 

"Dit betekent heel veel voor mij", reageerde Higgins na zijn zege. "Op de belangrijkste momenten liet ik het de laatste jaren al te vaak afweten. Ik weet niet hoe ik het nu wel gedaan heb."


Op zijn 48ste plaatst Higgins zich zo voor de achttiende (!) keer voor de kwartfinales van het WK snooker. Daarin treft hij Kyren Wilson, het nummer 12 van de wereld.


De Schot behoudt dankzij zijn zege bovendien ook zijn plek in de top zestien van de wereldranglijst. Dat is belangrijk voor deelname aan enkele grote toernooien en de status van reekshoofd op het WK.

Gerelateerd: