Ga naar de inhoud
programma
België Oostenrijk 11-0
Georgië België 4-2
Oostenrijk België 1-6
België Georgië 4-7
stand in groep 2
    M W G V +/- ptn
1. Georgië 4 4 0 0 +11 17
2. België 4 2 0 2 +11 6
3. Oostenrijk 4 0 0 4 -22 0

De poulewinnaars van de 12 groepen en de beste 4 runners-up plaatsen zich voor de Elite Round. De overige 8 nummers 2 gaan naar de play-offronde.

Futsal Devils mogen blijven dromen van WK dankzij penaltyheld Vrancken

 ma 17 april 2023 20:30
Futsal Devils
De Belgen (archieffoto) mochten weer een feestje bouwen.

De Futsal Red Devils hebben alsnog een ticket te pakken voor de de Eliteronde, de laatste voorronde voor het WK futsal. In de barrages tegen Hongarije maakten de Belgen het verschil in de strafschoppen.

België in kwalificaties WK futsal

21:20

Een WK-ticket veroveren is bijna onmogelijk. Maar we zullen het onmogelijke proberen mogelijk te maken.

Bondscoach Karim Bachar
21:19

Karim Bachar: "Bloed, zweet en tranen"

20:31

België stoot door na thriller

Dankzij de krappe 2-1-zege uit de heenmatch hadden de Futsal Red Devils de beste uitgangspositie. Na 10 minuten spelen zag het er nog rooskleuriger uit: dankzij goals van Sababti en Rahou stond het 0-2 voor de Belgen. Maar Hongarije kwam nog in de 1e helft op gelijke hoogte, onder meer door een owngoal van Rahou.

Bij die 2-2-tussenstand leek de buit lange tijd binnen, totdat de Hongaren 3 minuten voor het einde van de reguliere speeltijd er nog 3-2 van maakten. In de verlengingen werd er langs beide kanten gescoord (Rahou nam de Belgische goal voor zijn rekening).

Strafschoppen moesten beslissen over winst en verlies. Daarin kroonde doelman Vrancken zich tot matchwinnaar dankzij 2 reddingen.

België heeft zo een ticket te pakken voor de Europese Eliteronde, waarin 20 landen in 5 groepen strijden voor 7 WK-tickets. De 5 groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor het WK, de 4 beste nummers 2 spelen barrages voor de laatste 2 WK-tickets.


19:15
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
12/04/23
21:33

Krappe zege in heenmatch tegen Hongarije

De Belgische Futsalploeg heeft de heenmatch van de barrages tegen Hongarije met 2-1 gewonnen. Bij de rust stond het nog 1-1, na goals van Ghislandi voor België en Droth voor Hongarije.

Na de rust dacht Rahou zich tot matchwinnaar te kronen met de 2-1, maar het was invallersdoelman Vrancken die met 2 penaltysaves de zege in Belgische handen hield.

Maandag wordt de terugmatch gespeeld in Hongarije. Wie doorstoot, plaatst zich voor de Europese Eliteronde. Daarin strijden 20 landen in 5 groepen voor 7 WK-tickets. België kon zich sinds 1996 niet meer plaatsen voor het WK.

21:30

We hadden op het einde nog meer doelpunten kunnen maken, maar we moeten ook toegeven dat Vrancken ons aan de andere kant rechthoudt. Bij momenten speelden we goed, al zat er ook veel afval in ons spel. Er zat veel druk op de ketel, want we moesten winnen.

bondscoach Karim Bachar bij Proximus Pickx
21:26
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
07/03/23
21:17

Belgen kunnen zich niet rechtstreeks plaatsen voor WK

De WK-kwalificatieronde eindigde vanavond met een anticlimax voor de Futsal Red Devils. De Duivels keken in eigen huis in de ogen van Georgië, dat onze landgenoten eerder in deze campagne - met een numeriek voordeel - al had verslagen met 4-2. 


Toch toonden de Duivels geen recency bias in de aangename pot zaalvoetbal. Na amper een minuut spelen bracht Rahou de thuisploeg al op voorsprong, en ook in de rest van de eerste helft ging het gelijk op tussen de beide ploegen. Al lieten onze landgenoten verdedigend wel enkele gevaarlijke steekjes vallen. Zo ook op slag van de rust, wanneer de technisch begaafde Georgiër Thales zijn ploeg in de allerlaatste minuut nog een voorsprong (3-4) schonk.


Een domper voor de Duivels, die in de tweede helft een ander gelaat toonden. Georgië dicteerde het tempo, liet onze landgenoten achter de bal hollen en maakte het tot drie keer toe klinisch af. 3-6: boeken toe voor de Belgen. Ghislandi zorgde in de slotminuten nog voor een eerredder in de tweede helft, maar kon zijn ploeg niet meer behoeden van een tweede keer puntenverlies tegen Georgië.


De Futsalduivels eindigen zo als tweede in hun poule en moeten hopen om via de play-offs of als beste tweede door te stoten naar het nakende WK. Ter info: De twaalf groepswinnaars en de vier beste runner-ups plaatsen zich rechtstreeks voor de Eliteronde, de ronde die België niet bereikte in de WK-kwalificatie van 2021. De andere runner-ups spelen om de laatste vier tickets voor de Elite Ronde.

21:17
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
04/03/23
20:55

Futsalduivels boeken ruime zege in Oostenrijk

De Belgische futsalduivels hebben zaterdag in hun derde WK-kwalificatiewedstrijd met 1-6 de maat genomen van Oostenrijk. België blijft zo tweede in groep 2. Dillien, Rahou, Sababti en Adnane zorgden voor de Belgische goals in Wenen.


De eerste twee kwalificatieduels waren in oktober. De Belgen wonnen toen met 11-0 van Oostenrijk, maar verloren ook met 4-2 van Georgië. Dinsdag wacht de beslissende thuiswedstrijd tegen groepsleider Georgië. In de tussenstand is België tweede met zes punten, drie minder dan Georgië.


De twaalf groepswinnaars en de beste vier tweedes stoten rechtstreeks door naar de eliteronde, het laatste deel van de kwalificaties. De overige acht tweedes spelen barrages. Tijdens de kwalificatieronde voor het WK van 2021 haalden de Belgen de eliteronde niet.

08/10/22
19:11

Met een mannetje minder verliest België in Georgië

De Futsal Red Devils hebben hun 2e wedstrijd in de voorrondes van het WK verloren. België ging met 4-2 onderuit op bezoek bij Georgië.

Na de 11-0-pandoering tegen Oostenrijk konden de Belgen met veel vertrouwen afzakken naar Georgië, dat toch van een ander kaliber bleek. De thuisploeg kwam vlak voor de rust op voorsprong, maar Rahou zorgde vroeg in de 2e helft wel voor gelijkmaker.

De uitsluiting van doelman Dries Vrancken brak de Futsal Devils vervolgens zuur op. Met een mannetje meer trok Georgië het laken naar zich toe. Het werd uiteindelijk nog 4-2, El Fakiri zorgde voor het andere Belgische doelpunt.

19:11
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
05/10/22
22:10
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
22:08

Starten in stijl (11-0)

België is sterk begonnen aan zijn kwalificatiecampagne voor het WK Futsal 2024. De Red Devils van het Futsal versloegen Oostenrijk met 11-0 in het Belleheide Center in Roosdaal.


De wedstrijd was al na een kwartier geklonken, met doelpunten van Soufian El Fakiri (2x), Omar Rahou, Reda Dahbi en Grello. De troepen van Karim Bachar voegden daar in de rest van de partij nog zes treffers aan toe.


De Belgen mogen dit kunstje op 8 oktober (17.00 uur) in Tbilisi tegen Georgië nog eens proberen herhalen. De twaalf groepswinnaars en de vier beste runner-ups plaatsen zich rechtstreeks voor de Eliteronde, de ronde die België niet bereikte in de WK-kwalificatie van 2021. De andere runner-ups spelen om de laatste vier tickets voor de Elite Ronde.