Ga naar de inhoud

WK 2027 voor vrouwen: VS en Mexico trekken zich terug, meer kans voor België als gastland

 di 30 april 2024 07:32
" "
Een WK samen met Nederland en Duitsland zou een geweldige boost zijn voor de Red Flames.

België, Nederland en Duitsland hebben nog maar 1 tegenkandidaat in de running voor de organisatie van het WK voetbal van 2027 voor vrouwen. De Verenigde Staten en Mexico trokken gisteravond hun gezamenlijke kandidatuur terug. Op 17 mei kent de wereldbond FIFA de organisatie toe: het wordt het trio samen of Brazilië.

In een gezamenlijke mededeling lieten de VS en Mexico gisteren verstaan dat ze zich willen concentreren op de kandidatuur voor het WK vrouwenvoetbal in 2031.

De VS en Mexico organiseren in 2026 trouwens samen met Canada het WK voetbal voor mannen. Zo kan de focus ook daar volledig op gericht worden.

"Onze uitgestelde kandidatuur zal het Amerikaanse voetbal toelaten om te bouwen op de ervaring en het succes van de Wereldbeker 2026. Zo kunnen we de gaststeden beter bijstaan, onze sponsor- en mediacontracten uitbreiden en de fans beter mobiliseren om er in 2031 een recordeditie van te maken", luidt het.

Eerder haakte ook al Zuid-Afrika af als kandidaat-gastland. De FIFA kent op 17 mei de organisatie toe tijdens zijn congres in de Thaise hoofdstad Bangkok.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: