Ga naar de inhoud

FIFA bevestigt: 3 kandidaat-organisatoren voor WK voetbal 2027 voor vrouwen

 za 9 december 2023 13:43

De Wereldvoetbalbond (FIFA) heeft zaterdag in een persmededeling bevestigd dat er finaal 3 kandidaat-organisatoren zijn voor het WK vrouwenvoetbal van 2027. Naast de gezamenlijke kandidatuur van België, Duitsland en Nederland gaat het om Brazilië en een gezamenlijke kandidatuur van de Verenigde Staten en Mexico.

Van die laatste twee landen werd gedacht dat ze zich zouden terugtrekken uit de race, omdat ze een jaar eerder het WK voetbal bij de mannen al organiseren en de Olympische Zomerspelen van 2028 in Los Angeles op het programma staan.

De Belgische, Duitse en Nederlandse voetbalbond leverden gisteren in Zürich bij de FIFA de fysieke documenten in.

Het WK wordt toegewezen tijdens het FIFA-congres in Bangkok op 17 mei.

Gerelateerd: