Ga naar de inhoud

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Charleroi
39
4
3
0
1
5
2
2
RWDM
30
4
2
1
1
7
4
3
KV Kortrijk
28
4
1
2
1
5
7
4
KAS Eupen
25
4
0
3
1
3
7
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Charleroi
4
2
1
0
1
1
0
2
RWDM
3
2
1
1
0
3
2
3
KV Kortrijk
0
2
0
2
0
3
6
4
KAS Eupen
1
2
0
1
1
2
3
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Charleroi
6
2
2
0
0
4
2
2
RWDM
4
2
1
0
1
4
2
3
KV Kortrijk
4
2
1
0
1
2
1
4
KAS Eupen
0
2
0
2
0
1
4

RWDM na verrassend ontslag Euvrard: "Vragen fans om club te blijven steunen"

 do 27 juli 2023 15:51
Kersvers RWDM-coach Claudio Caçapa, geflankeerd door assistent Igor De Camargo.
Kersvers RWDM-coach Claudio Caçapa, geflankeerd door assistent Igor De Camargo.

De aanloop van RWDM naar de eerste competitiematch van het seizoen is niet ideaal geweest, met het verrassende ontslag van coach Vincent Euvrard. Twee dagen voor de wedstrijd tegen Racing Genk roept de nieuwe T1 de supporters op om zich achter de club te scharen.

RWDM veroverde vorig seizoen de titel in de Challenger Pro League, maar de euforie rond de promotie ging snel liggen. John Textor, de Amerikaanse eigenaar van de club, deed kort na de titel al een opvallende zet en schoof voorzitter, oprichter, bezieler en RWDM-man in hart en nieren Thierry Dailly aan de kant.

 

Afgelopen maandag, minder dan een week voor de competitiestart, kwam een nieuwe stevige verrassing, met het vertrek van nagenoeg alle leden van de sportieve staf, inclusief T1 en kampioenenmaker Vincent Euvrard.

 

Als opvolger werd de voormalige Braziliaanse verdediger Claudio Caçapa gepresenteerd, met onder meer de Braziliaanse Belg Igor De Camargo als assistent.

De spelers waren aanvankelijk aangeslagen, maar hebben goed gereageerd op een situatie die niet ideaal is.

RWDM-coach Claudio Caçapa

"Ideaal is het niet, maar zulke dingen gebeuren in het voetbal", zei Caçapa donderdag op een persmoment. "De spelers waren aanvankelijk aangeslagen, maar hebben goed gereageerd op een moeilijke situatie."

 

"Ik heb veel vertrouwen en motivatie om hier te slagen in mijn missie en dat is om RWDM in 1e klasse te houden. Mijn voorganger en zijn staf hebben in elk geval fantastisch werk geleverd om de club daar te brengen."

 

"Ik snap dat de fans zich vragen stellen. De supporters zijn heel belangrijk voor een club als RWDM", luidde het nog bij de coach. "We zullen hen dit seizoen zeker nog nodig hebben en ik vraag hen dan ook om de club te blijven steunen."

De Camargo: "Caçapa uitgelegd dat RWDM echte traditieclub is"

Met voormalig Rode Duivel Igor De Camargo heeft RWDM gekozen voor een vertrouwd gezicht in de technische staf van hoofdcoach Claudio Caçapa. De Braziliaanse Belg droeg zelf nog het truitje van RWDM, waar hij in 2022 een punt zette achter zijn spelerscarrière.

 

"Dit is een mooie kans voor mij en een prima opstap naar het volgende hoofdstuk in mijn loopbaan", vertelt De Camargo. "Ik wil veel ervaring opdoen. Hier kreeg ik indertijd mooie kansen als jonge snaak en ik was er recent nog speler. Fijn dat ik nu terug ben."

 

"Ik zit in de staf om de coach bij te staan en de schakel te vormen tussen hem en de spelersgroep. Ik heb Caçapa ook al wat wegwijs gemaakt en hem uitgelegd dat RWDM in België een echte traditieclub is die weer aan het groeien is."

 

"De wedstrijd tegen Genk wordt dadelijk speciaal. Ik hou ook echt van die club en ga ervan genieten. Uiteraard hoop ik dat we een positief resultaat neerzetten."

Gerelateerd: