Ga naar de inhoud

Donderslag bij heldere hemel: RWDM ontslaat coach Vincent Euvrard 1 week voor competitiestart

 ma 24 juli 2023 22:42
Euvrard
Vincent Euvrard (links) vierde enkele maanden geleden nog de promotie naar het hoogste niveau aan de zijde van John Textor (rechts).

Het seizoen is nog niet begonnen of met Vincent Euvrard is al een eerste trainer uit eerste klasse de laan uitgestuurd. "Met het oog op de toekomst willen we een basis leggen voor consistent succes in België en uiteindelijk ook in Europa", zegt John Textor, de Amerikaanse eigenaar die de club steeds meer in zijn greep krijgt.

Vincent Euvrard was enkele maanden geleden nog de koning te rijk, toen hij het roemruchte RWDM terug naar het hoogste niveau kon loodsen.

 

Euvrard vierde die titel op het veld, naast de Amerikaanse eigenaar John Textor. Maar die steekt zijn coach nu op enkele dagen voor de start van de competitie schijnbaar een mes in de rug.

 

Textor wil steeds meer zijn stempel drukken op de Brusselse club en schoof eerder al zonder pardon voorzitter Thierry Dailly opzij, die hij en passant nog betichtte van verduistering, intimidatie en machtsmisbruik.

Nu moet ook Euvrard het ontgelden, ook al won de club afgelopen weekend nog zijn laatste oefenmatch tegen Lyon, met 1-0. Samen met Euvrard vliegen ook zijn assistenten Jonathan Alves Fred Stilmant en Thierry Berghmans de deur uit.

Samenwerking tussen onze clubs en gemeenschappen vormt de kern van onze concurrentiestrategie.

John Textor

Dinsdag al een vervanger

Over de ware toedracht van het ontslag van Euvrard en zijn staf blijft Textor in een mededeling op de clubsite vrij vaag.

 

"Vincent heeft laten zien dat hij in staat is om op het hoogste niveau van het Europese voetbal te coachen. Ik ben er ook overtuigd van dat hij succes zal boeken in zijn carrière", begint het nog rooskleurig.

 

"We hebben ook rekening gehouden met zijn sterke leiderschap de voorbije seizoenen, maar toch proberen we met het oog op de toekomst een basis te leggen voor consistent succes in de eerste klasse en, uiteindelijk, Europa."

 

"Net zoals we spelers willen aantrekken waarvan het profiel overeenkomt met onze visie op succes, willen we het teamleiderschap op dezelfde manier benaderen. Onze belangrijkste overtuiging is dat samenwerking - zowel regionaal als wereldwijd - tussen onze clubs en onze gemeenschappen de kern vormt van onze concurrentiestrategie."

 

Textor lijkt hiermee te suggereren dat hij een mannetje uit zijn eigen netwerk bij RWDM wil neerpoten. Naast de Brusselse club zitten ook onder meer Lyon, Crystal Palace en Botafogo in zijn portefeuille.

 

De Amerikaanse zakenman sluit zijn statement nog af met enkele voornamelijk holle frasen, waarna het persbericht afsluit met de mededeling dat de opvolger van Euvrard morgen bekendgemaakt zal worden.

 

RWDM speelt zaterdag zijn eerste wedstrijd sinds de promotie, thuis tegen vicekampioen Racing Genk.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.