Ga naar de inhoud

RWDM heeft nieuwe trainer beet: Braziliaan neemt over, De Camargo assistent

 di 25 juli 2023 14:47
RWDM heeft zijn nieuwe trainersploeg beet.

Na het veelbesproken ontslag van Vincent Euvrard heeft RWDM zijn nieuwe coach voorgesteld. De ex-Braziliaans international Claudio Caçapa (47), die in het netwerk van eigenaar John Textor zat, neemt over. Opvallend: Igor De Camargo wordt assistent.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Een trainer ontsla je niet zomaar vijf dagen voor de competitiestart.

 

Het mag duidelijk zijn dat John Textor, de Amerikaanse eigenaar van RWDM, een plan achter de hand had toen hij Vincent Euvrard verrassend zijn C4 gaf.

 

Dat plan luistert blijkbaar naar de naam Claudio Cacapa.

 

De Braziliaanse ex-prof, die 3 caps verzamelde en onder meer bij Newcastle en Lyon speelde, is de nieuwe coach van RWDM.


Zijn ervaring op trainersvlak is wel nog beperkt: Cacapa was assistent bij Lyon en sinds begin deze maand interim-coach bij Botafogo. Niet toevallig zijn dat twee clubs die ook in handen zijn van Textor.

Terugkeer Igor De Camargo

Vermoedelijk zullen de RWDM-fans niet meteen warm worden van de naam Cacapa.

Wie wél op applaus zal onthaald worden: Igor De Camargo, die als assistent terugkeert naar zijn ex-club.

 

Toen de spits in 2022 zijn afscheidsmatch speelde bij de Brusselse club hintte hij al op een toekomst als trainer: "Mijn diploma heb ik al, maar eerst wil ik genieten van mijn familie en vakantie", klonk het toen.

 

Nu zet de Braziliaanse Belg dus zijn eerste stapjes in het trainersvak.

"Met een solide achtergrond in het Europese voetbal als voormalig speler maar ook als assistent-manager bij OL, beschikt de nieuwe T1 van RWDM ook over diepgaande kennis van twee clubs die eigendom zijn van Eagle Football Holdings", klinkt het in een mededeling van de promovendus.

 

"Dat sluit perfect aan bij John Textors visie om een sterke relatie tussen de verschillende clubs in de groep op te bouwen, wat RWDM zal helpen om te winnen."

 

De 49-jarige Anderson Luiz dos Santos Valiñas heeft ervaring als T1 bij verschillende jeugdteams in Brazilië en was als T2 aan de slag in de Serie B, zo meldt RWDM.

 

"Trainer Cacapa heeft veel vertrouwen in hem en hij brengt een schat aan expertise mee naar de club, vooral op het gebied van de ontwikkeling van jong talent", luidt het veelbelovend.

 

"Igor De Camargo, die in het bezit is van een UEFA A-diploma, zal een toegevoegde waarde zijn voor de sportieve staf dankzij zijn uitstekende kennis van onze competitie en van RWDM", gaat het verder. 

Gerelateerd: