Ga naar de inhoud

Pech voor Jesse Vandenbulcke en Marthe Truyen: geen BK na valpartij in kermiskoers

 ma 19 juni 2023 17:52
Vandenbulcke (links) en Truyen (rechts)
Vandenbulcke (links) en Truyen (rechts) waren betrokken bij een valpartij in Prosperpolder.

Marthe Truyen en Jesse Vandenbulcke moeten noodgedwongen verstek geven voor het Belgisch kampioenschap dat gepland staat voor zondag. In de laatste voorbereidingskoers voor het BK waren ze betrokken bij een valpartij. Truyen brak haar sleutelbeen, terwijl Vandenbulcke haar enkel blesseerde. 

De weg naar het Belgisch kampioenschap voor vrouwelijke renners kende een hobbelige start na het onverwachte afgelasten van de Lotto Belgium Tour. De rensters zochten naar alternatieve manieren om in topvorm te geraken voor het belangrijke evenement op zondag.

 

Helaas liep het gisteren voor drie Belgische rensters mis tijdens een kermiskoers in Prosperpolder. Ze gingen tegen de vlakte en niet zonder gevolgen.    

 

Marthe Truyen (Fenix-Deceuninck) was aan een sterk seizoen bezig, met als hoogtepunt een derde plaats in Roubaix en winst in de Antwerp Port Epic. Maar het is haar niet gegund om haar goeie vorm ook te tonen op het BK. Afgelopen zondag kwam ze ongelukkig ten val, waarbij ze haar sleutelbeen aan haar schouder brak.

 

Ook Jesse Vandenbulcke (Human Powered Health), de Belgische kampioene van 2019, werd getroffen door de val. Dit betekent dat ze eveneens niet kan deelnemen aan het BK. Zij wordt morgen geopereerd aan een breukje in haar enkel.

een röntgenfoto van de ernstige breuk in haar schouder.
Marthe Truyen liet haar volgers schrikken met een röntgenfoto van haar schouder.