Ga naar de inhoud

Arnaud De Lie maakt "zonder stress" rentree op het BK: "Hij denkt niet aan de titel"

 ma 19 juni 2023 13:52
Arnaud De Lie.

Lotto-Dstny neemt Arnaud De Lie mee naar het BK van komende zondag in Izegem. Het goudhaantje ligt al enkele weken in de lappenmand na een zware val in de Vierdaagse van Duinkerke, maar het licht staat op groen voor de Belgische titelstrijd. Weliswaar als "helper" binnen zijn team. 

Het BK van komende zondag lijkt een kolfje naar de hand van de sprinters te zullen worden, maar bij Lotto - Dstny verloren ze hun grootste troefkaart in de Vierdaagse van Duinkerke.

 

Arnaud De Lie kwam er in de openingsrit zwaar ten val. De lijst met ernstige blessures was lang: een klaplong, een gebroken sleutelbeen, een barst in het borstbeen en een gebroken rib.

 

De Lie traint sinds 2 weken weer en vertelde bij een persbijeenkomst dat hij een rentree op het BK in Izegem niet uitsloot.

 

Zijn ploeg bevestigt dat De Lie aan de start verschijnt, maar niet in de rol van kopman.

 

"Arnaud start zonder enige stress”, aldus sportief manager Kurt Van De Wouwer. "Hij weet dat hij nog geen 100% is, maar hij wil er vooral bij zijn op het BK om z’n steentje bij te dragen."

 

"Opnieuw een rugnummer opspelden zal voor hem een grote morele opsteker zijn na een lange periode zonder competitie."

 

"Hij denkt niet aan de titel, maar wil gewoon koersen, het team helpen waar het kan en daarna met een goed gevoel op stage naar Livigno vertrekken.”

Gerelateerd: