Ga naar de inhoud

De Lie maakt rentree in Tour de Wallonie: "Maar ook het BK sluit ik nog niet uit"

Arnaud De Lie verschijnt vanaf 22 juli terug in het peloton.

De Stier van Lescheret mag bijna weer van stal. Arnaud De Lie is na zijn val in de Vierdaagse van Duinkerke nog aan het herstellen, maar maakte vandaag wel bekend dat hij eind juli zijn comeback maakt in de Tour de Wallonie. En hij denkt ook aan manieren om een nieuwe val te vermijden: "Misschien sprint ik nu wel zoals Van Aert", zei hij.

De bittere pil voor Arnaud De Lie en Lotto-Dstny krijgt stilaan weer een zoete smaak. Na zijn val in de Vierdaagse van Duinkerke was Arnaud De Lie een poos buiten strijd met een gebroken sleutelbeen, maar zijn terugkeer is in zicht.

 

Vandaag maakte de Waalse renner bekend dat hij op 22 juli aan de start van de Tour de Wallonie staat. "Dat is wel pas binnen anderhalve maand, maar het is een koers waar ik van hou. Er zijn veel sprintkansen en het is de ronde van mijn regio", zei hij.

 

In de tussentijd gaat de jonge renner van 20 juni tot 20 juli op hoogtestage. "Ook dat moet ik leren", vertelde hij daarover. "Iedere renner doet het en iedereen wordt er beter van."

Er is een grote kans dat ik naar het EK ga.

Arnaud De Lie

De Lie keek ook nog eens terug op de valpartij waardoor zijn fiets even aan de kant moest. "De renner voor mij maakte een fout. Ik kon hem niet meer ontwijken."

 

"Achteraf was hij er blijkbaar nog mee aan het lachen dat ik niet kon finishen. Ik noem geen namen, maar zoiets doe je niet", was De Lie nog scherp voor de schuldige.

 

Bang voor een nieuwe val is hij in ieder geval niet. Maar hij zal wel een nieuwe manier zoeken om te sprinten.

 

"Tom Steels had het met Maxime Monfort over mijn val. Hij zegt dat ik nog op zoek moet naar de manier om te sprinten die best bij mij past."

 

"Misschien begin ik wel te sprinten zoals Van Aert. Hij zit altijd al op 3 of 4 kilometer van de streep in de eerste 5 posities."

Kampioenschappen

De Lie kijkt alleszins vol goede hoop uit naar de toekomst. Zelfs een vroegere rentree bij het BK behoort nog tot de mogelijkheden. "Ik sluit het BK nog niet uit", vertelt hij.


"Maar aan 100% aan de start staan, wordt heel moeilijk. Misschien doe ik gewoon mee voor even. Dat zal sowieso goed zijn voor de moraal. En ik kan eventueel ook van dienst zijn voor Milan Menten."


Waar de Stier van Lescheret wel nog een doel van maakt, is het EK in Nederland. "Ik heb al contact gehad met bondscoach Sven Vanthourenhout daarover", stelt hij. "Het parcours rond de VAM-berg ligt me wel en de kans is dus groot dat ik ga."

 

Misschien kan De Lie daar wel weer met zijn befaamde stierenviering over de streep komen.