Ga naar de inhoud

Duitse kampioen profiteert in shorttrack Lenzerheide optimaal van afwezigheid Tom Pidcock

Geen Tom Pidcock aan de start van de 2e manche van de Wereldbeker mountainbike in Lenzerheide. En dus was het aan andere kampioenen om de zege te grijpen in de shorttrack-race. De Duitser Luca Schwarzbauer liet het hapje niet passeren. 

Tom Pidcock won enkele weken terug nog in Nove Mesto, maar liet de manche in de Zwitserse Alpen aan zich voorbijgaan. De Brit was nochtans wel in de buurt, want hij bereidt zich vanaf zondag in de Ronde van Zwitserland voor op de Ronde van Frankrijk.

 

Zou Nino Schurter bij de Britse afwezigheid voor eigen volk nog eens kunnen schitteren? Het parcours was in elk geval op zijn lijf geschreven. De shorttrack-race in Lenzerheide is - in tegenstelling tot in Nove Mesto - smal en technisch.

 

Het pakketje renners werd daardoor al snel uit elkaar geslagen. De sterksten waren allemaal vooraan te vinden, met onder anderen Sam Gaze, Nino Schurter, Mathias Flückiger, Jordan Sarrau en Luca Braidot. 

 

Wereldkampioen Sam Gaze besliste met een schuiver over zijn eigen lot en meteen ook dat van Nino Schurter. De Zwitser werd meegesleurd in de val en kwam niet meer in de kop van de wedstrijd. 

 

Wie maakte het dan wel af? Luca Schwarzbauer. De Duitser nestelde zich in het wiel van Jordan Sarrou en haalde finaal zijn paardenkracht boven.

 

Jens Schuermans werd 12e, Pierre De Froidmont 15e. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Geen podium voor Puck Pieterse

Bij de vrouwen mocht Puck Pieterse na haar zege in Nove Mesto het startnummer 1 opspelden, maar in Lenzerheide greep ze net naast het podium.

 

Net als Pauline Ferrand-Prevot en Alessandra Keller had ze geen verhaal tegen de aanval van Jenny Rissveds. De Zweedse sloeg een stevig gat bij het ingaan van de laatste ronde en werd nooit meer bijgehaald.

 

Keller werd tweede, Ferrand-Prevot derde. Onze landgenote Emeline Detilleux moest vrede nemen met een 30e plaats.  

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.