Ga naar de inhoud

Geen titel voor Ronaldo in Saudi-Arabië na draw

 zo 28 mei 2023 13:36
" "
Al-Ittihad is kampioen.

Cristiano Ronaldo is er met Al-Nassr niet in geslaagd het kampioenschap van Saoedi-Arabië te winnen. Tegen Al-Ettifaq kwam de ploeg van de 38-jarige Portugese stervoetballer gisteravond niet verder dan 1-1. Door die draw op de voorlaatste speeldag is Al-Ittihad voor de 9e keer kampioen in de Saudi Pro League, dat zelf met 3-0 won van degradatiekandidaat Al-Fayha FC.

Ronaldo greep eerder met Al-Nassr ook naast de beker en blijft in zijn eerste seizoen in Saudi-Arabië achter zonder prijs. Lokale media noemen de tweede plaats voor Ronaldo en co. "een zware slag voor het team uit Riyad" en spreken zelfs over een "persoonlijk falen" van de vijfvoudige Gouden Bal.

Cristiano Ronaldo ondertekende begin 2023 een contract voor 2,5 seizoenen bij Al-Nassr. Hij is er met een jaarsalaris van 200 miljoen euro de best betaalde voetballer ter wereld.

Gerelateerd: