Ga naar de inhoud

Zlatan jent joelende Verona-fans: "Blijf tieren, mij hier zien is jullie moment van het jaar"

Ibrahimovic werd zondagavond gehuldigd in San Siro.

De spreuken van "Ibracadabra" zijn uitgewerkt. Zlatan Ibrahimovic (41) heeft zondagavond zijn afscheid van het profvoetbal aangekondigd, na de 3-1-zege van Milan tegen Hellas Verona. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ibrahimovic stopt niet alleen bij Milan, hij stopt tout court

"Het is tijd om afscheid te nemen van het voetbal, en niet alleen van jullie. Er zijn nu te veel emoties, hup Milan en tot ziens", zei Ibrahimovic in de microfoon op het veld in San Siro. De tranen stonden in zijn ogen.

 

Zaterdag kondigde AC Milan aan dat Ibrahimovic afscheid zou nemen van de Rossoneri, maar uiteindelijk komt er een einde aan de indrukwekkende carrière van "Ibracadabra".   

 

Ibrahimovic keerde in 2019 terug naar AC Milan, dat vorig seizoen voor het eerst in elf jaar nog eens de landstitel veroverde. Door veelvuldig blessureleed kwam de Zweedse cultspits dit seizoen amper aan de bak. Hij speelde slechts vier competitiewedstrijden en was daarin goed voor één doelpunt.

 

Eind april raakte hij geblesseerd aan de kuit. Hij kwam sindsdien niet meer in actie voor Milan, waar hij ploegmaat was van Charles De Ketelaere, Alexis Saelemaekers, Divock Origi en Aster Vranckx.   

 

Ibrahimovic speelde tussen 2010 en 2012 ook al voor AC Milan. Daarnaast heeft hij ook een verleden bij Ajax, Juventus, Inter Milaan, FC Barcelona, Paris Saint-Germain en Manchester United.

 

Hij werd twee keer kampioen in Nederland, één keer in Spanje, vier keer in Frankrijk en maar liefst vijf keer in Italië. Tussen zijn tijd bij Manchester United en zijn terugkeer naar Milaan speelde hij van maart 2018 tot november 2019 ook in de MLS voor Los Angeles Galaxy.   

 

Ibrahimovic verzamelde 122 caps voor Zweden, waarvoor hij 62 doelpunten maakte. In maart kwam de spits voor het laatst in actie voor zijn land, hij speelde toen 17 minuten mee in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen de Rode Duivels (0-3 nederlaag).

Typisch Zlatan tegen jouwende Verona-fans: "Dit is jullie moment van het jaar"

Ook in zijn laatste act als voetballer toonde de Zweed zijn eigenzinnige zelf. Bij zijn speech jouwden de fans van Verona hem uit. Hij reageerde gevat, met een vingertje  erbij: "Blijf maar jouwen. Mij hier zien is het grootste moment van jullie jaar."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.