Ga naar de inhoud

Formule 1 schenkt een miljoen euro aan regio rond Imola, die door noodweer getroffen is

 vr 19 mei 2023 16:09
Een waterruimer rijdt over het circuit van Imola.
Overstromingen zorgen ervoor dat de GP van Emilia-Romagna dit weekend niet doorgaat.

Woensdag besliste de organisatie dat de GP Formule 1 van Emilia-Romagna dit weekend niet doorgaat. Noodweer en dodelijke overstromingen in Italië maken het onmogelijk om de bolides het circuit op te sturen. Om de regio te steunen, beslist de F1 nu om een miljoen euro te doneren.

De Formule 1 maakte vandaag bekend dat het een miljoen euro geschonken heeft aan de Noord-Italiaanse regio Emilia-Romagna.  De regio, die nu door noodweer getroffen wordt, moest dit weekend normaal het hele F1-circus ontvangen.

 

F1-directeur Stefano Domenicali werd zelf geboren in Imola en is dus afkomstig van de streek. Hij vond het dan ook belangrijk om de streek te steunen. "We willen er alles aan doen om de mensen daar te steunen in deze moeilijke tijd", reageert hij.

 

"De situatie is verschrikkelijk, maar ik ben er zeker van dat de veerkracht en de passie van de mensen zullen overwinnen. Mijn gedachten en die van onze hele F1-gemeenschap gaan naar alle slachtoffers. We willen als Formule 1 ook de hulpdiensten bedanken voor alles", gaat hij verder.

 

Het is niet de eerste donatie aan de crisisregio vanuit het F1-wereldje. Eerder doneerde Ferrari ook al een miljoen euro voor milieu- en klimaatbeschermingsprojecten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: