Ga naar de inhoud

F1-rijders Tsunoda en De Vries tonen ravage in Italië: "Stof, modder en geur van brandstof"

 do 18 mei 2023 12:04
Emilia-Romagna werd zwaar getroffen door de hevige regenval.

Dat de Grote Prijs van Emilia-Romagna met recht en reden werd geannuleerd, bewijzen de beelden die F1-rijders Nyck de Vries en Yuki Tsunoda op sociale media delen. Bij de hevige regenval in het noorden van Italië kwamen al zeker 9 mensen om het leven.

In Italië wordt de schade opgemeten na de hevige regenval van de afgelopen dagen. Al zeker 9 mensen kwamen om het leven, 50.000 mensen zitten zonder elektriciteit en veel wegen en dorpen staan nog steeds blank.

 

Een F1-weekend organiseren in de zwaar getroffen regio Emilia-Romagna was dan ook niet haalbaar. Het circuit van Imola ligt naast een rivier die uit zijn oevers is getreden. De race werd geschrapt van de kalender.

 

AlphaTauri-rijders Nyck de Vries en Yuki Tsunoda waren al in Faenza, waar de fabriek van de renstal ligt, en tonen op sociale media hoe groot de ravage is in het noorden van Italië.

 

"Ik raakte niet terug naar mijn hotel", schrijft De Vries op Instagram. "Ik zat vast in een klein dorpje met één volgeboekt hotel. De hotellobby was een opvangplek voor mensen die hun huis hadden moeten ontvluchten."

 

De Vries raakt uiteindelijk thuis na een "avontuurlijke" rit door de bergen. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Tsunoda: "Stof, modder en geur van brandstof"

Ook zijn ploegmaat Yuki Tsunoda, die sinds 2021 in Faenza woont, toont de ravage van de overstromingen. "Na een verschrikkelijke nacht is de stad zwaar getroffen: stof, modder en de geur van brandstof hangt overal."

 

De kans is klein dat de Grote Prijs van Emilia-Romagna nog een ander plekje vindt op de F1-kalender. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: