Ga naar de inhoud

F1-circuit in Imola ontruimd vanwege wateroverlast, komt race in gevaar?

 di 16 mei 2023 17:09
Emilia-Romagna wordt geteisterd door overstromingen.

Het Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari in Imola, waar dit weekend de Grote Prijs van Emilia-Romagna plaatsvindt, is ontruimd. Brengt de zware regenval de race in gevaar?

Het noorden van Italië kampt al enkele weken met noodweer. De zware regenval heeft modderstromen en landverschuivingen veroorzaakt, waarbij al zeker twee doden zijn gevallen.

 

En er is niet meteen beterschap in zicht. Ook woensdag en donderdag geldt nog code rood in Emilia-Romagna. Al honderden mensen werden uit voorzorg geëvacueerd uit hun huis.

 

Vandaag werd ook het circuit van Imola ontruimd, omdat de rivier de Saterno langs het circuit uit zijn oevers is getreden. Het personeel dat bezig is met de voorbereidingen op de Grote Prijs van dit weekend, kreeg de opdracht om te vertrekken. Het circuit zelf staat niet onder water.

 

Het doet twijfels rijzen of de GP van Imola wel kan doorgaan. Ook tijdens het weekend worden nog zware regenbuien voorspeld.

 

De Internationale Autosportfederatie FIA liet vandaag nog weten dat de race vooralsnog doorgaat.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: