Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 1  /  21 - Venaria Reale - Turijn
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Sven Erik Bystrøm rijdt gewoon door ondanks coronabesmetting: "Anders blijft niemand over in Rome"

 ma 15 mei 2023 18:00

Nog een coronageval in het peloton van de Giro, maar Sven Erik Bystrøm (Intermarché-Circus-Wanty) is niet van plan om zomaar af te stappen. De Noor vertelde dat bij zijn vaderlandse media. "Ik voel me al beter en hoop dat het ergste voorbij is", aldus Bystrøm.

Mildere symptomen en al enkele dagen moe.

 

Ja, hoor. Sven Erik Bystrøm liep ook tegen een positieve coronatest aan in de Giro. Toch besloot de voormalige Noorse kampioen niet af te stappen, zoals de leider wel deed.

 

"We lieten een eventuele opgave niet afhangen van een positieve test, maar van de symptomen", vertelt hij. "Als ik koorts had gehad en me slecht voelde, zou het een ander verhaal zijn."

Ik voelde me gewoon moe, maar dat is ook normaal na etappes zes, zeven en acht.

Sven Erik Bystrøm

"Het was vermoeiend de afgelopen dagen. Maar voor mij ging het enkel om de ritten uitrijden. Dat is zwaar genoeg geweest", vervolgt Bystrøm zijn verhaal.

 

"Ik voelde me gewoon moe, maar dat is ook normaal na etappes zes, zeven en acht."

 

De 31-jarige heeft een uur getraind op de eerste rustdag en kijkt met een "heldere blik" naar het vervolg van de Italiaanse rittenkoers.

 

"Ik heb het gevoel dat de ziekte uit mijn lichaam is", zegt de Noor die met weemoed naar alle opgaven kijkt. "Als iedere renner zou opgeven na een positieve coronatest, dan zou er in Rome bijna niemand meer overblijven." 

Gerelateerd: