Ga naar de inhoud

Geen gokreclame meer op voorkant van voetbalshirts in de Premier League vanaf 2025

 do 13 april 2023 14:17
Ook bij Newcastle zal er in de toekomst geen gokbedrijf meer op de borst mogen prijken.
Ook bij Newcastle zal er in de toekomst geen gokbedrijf meer op de borst mogen prijken.

Vanaf het seizoen 2025-2026 zullen gokbedrijven niet meer als sponsor op de voorkant van de shirts mogen staan in de Premier League. Dat heeft de Premier League donderdag bekendgemaakt.

Op dit moment spelen 8 van de 20 Premier League-clubs met een gokbedrijf als shirtsponsor op de borst: Bournemouth, Brentford, Everton, Fulham, Leeds, Newcastle, Southampton en West Ham.

 

Zij zullen vanaf 2025 dus op zoek moeten naar een nieuwe sponsor voor de voorkant van hun shirts, want vanaf dan gaat het verbod in. Gokbedrijven mogen wel nog op mouwen en de achterkant van de shirts of op de boarding naast het veld.

 

In België wordt vanaf 1 januari 2025 alle gokreclame uit de stadions verbannen, met uitzondering van shirtreclame. Daarvoor is een overgangsperiode voorzien, tot eind 2027. Daar zijn evenwel beperkingen aan verbonden. Zo zal onder meer het logo niet meer aan de voorzijde mogen worden aangebracht.

 

De Belgische sportsector hekelt het verbod op gokreclame. In een eind vorige maand gepubliceerd statement vragen ze overleg over het totaalverbod.

Gerelateerd: