Premier League klassement

Trainerloos Tottenham moet het nu ook zonder technisch directeur doen

 wo 29 maart 2023 15:00
Conte en Paratici.

Tottenham heeft een probleem in de bestuurskamer. Enkele dagen na het ontslag van trainer Antonio Conte zit de Londense club nu ook zonder technisch directeur. De FIFA heeft woensdag de schorsing van TD Fabio Paratici, die in Italië dertig maanden aan de kant staat, wereldwijd overgenomen.

Paratici werd in januari, samen met enkele andere (voormalige) kopstukken van Juventus, veroordeeld voor financiële misstanden. Juventus zou zich schuldig hebben gemaakt aan het creëren van meerwaarden bij spelerstransfers. 

 

Ook zou de club in het geheim spelers hebben uitbetaald tijdens de eerste maanden van de coronacrisis, terwijl was aangekondigd dat alle spelers vier maanden salaris zouden inleveren.   

 

De club kreeg vijftien punten aftrek, terwijl verschillende (oud-)bestuurders werden geschorst, waaronder Paratici. De 50-jarige oud-speler was tussen 2010 en 2021 werkzaam in Turijn, voordat hij naar Tottenham verhuisde.   

 

Paratici lijkt nu in Londen een stap opzij te zullen moeten zetten. Dat komt voor Tottenham erg ongelegen. De Italiaan was immers bezig met de opvolging van coach Antonio Conte, die vorige week ontslagen werd.   

 

Juventus heeft de fraude altijd ontkend en ging in beroep tegen de sancties. Ook Paratici zelf stelde al een beroepsprocedure in.

Gerelateerd: