Ga naar de inhoud

Zizou Bergs bereikt hoofdtabel in Rome en kijkt Rafael Nadal in de ogen

 di 7 mei 2024 19:57
Een prestigieuze affiche voor Zizou Bergs in de Italiaanse hoofdstad.

Zizou Bergs heeft vandaag zijn plekje bemachtigd op de hoofdtabel van het ATP-toernooi van Rome. Maar voor de nummer 108 van de wereld volgde enkele uren later pas echt een beloning: in de eerste ronde neemt Bergs het op tegen Rafael Nadal. 

In zijn 2e en laatste kwalificatieronde rekende Zizou Bergs af met een Chinese tegenstander.

 

Als kwalificatiespeler kon Bergs gekoppeld worden aan Rafael Nadal, een status die de levende legende dankt aan zijn beschermd klassement.

 

En het lot dreef onze landgenoot en de Spanjaard, intussen nummer 305 van de wereld, in elkaars armen. Het wordt hun eerste ontmoeting.

 

Nadal snuift wellicht voor het laatst de sfeer op nabij het Stadio Olimpico. Hij werkt toe naar Roland Garros.

 

"Het is ongelofelijk dat ik tegen Nadal mag spelen", jubelt Bergs. "Zeker omdat hij niet te lang meer zal tennissen."

 

"Ik droomde ervan om te kampen tegen een van de G3. Dat wordt dus Nadal en ik heb er geen woorden voor. Het is zo mooi."

 

En Bergs wil zich tonen. "Ik moet mezelf overtuigen dat ik hem kan kloppen. Ik moet geloven dat ik speel tegen de nummer 305. Dat wordt niet makkelijk, maar als ik me erboven kan zetten, dan kan ik de confrontantie aangaan."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.