Ga naar de inhoud

Wim Fissette gelooft in Belgische kansen: "Canada is favoriet, maar wij zijn niet kansloos"

 wo 12 april 2023 08:01
Wim Fissette
Wim Fissette

De Belgische vrouwen nemen het deze week op tegen Canada in de Billie Jean King Cup, met als inzet een plaats in de Finals. Voor Wim Fissette wordt het zijn debuut als kapitein van het Belgische BJK Cup-team. Hij gelooft in de kansen van de Belgen.

Geen Elise Mertens (WTA-29), Maryna Zanevska (WTA-76) of Alison Van Uytvanck (WTA-97) in Canada. Zij pasten voor de verre trip. België doet het deze week met Ysaline Bonaventure (WTA-86), Greet Minnen (WTA-171), Yanina Wickmayer (WTA-190) en Kirsten Flipkens (WTA-43 dubbelspel).

 

"Ik geloof in mijn team. In zulke wedstrijden is vertrouwen altijd heel belangrijk. Canada is een sterke tegenstander. Op papier zijn zij favoriet, maar we zijn zeker niet kansloos. We zijn er goed op voorbereid, zijn er fysiek en mentaal klaar voor. Ik kijk echt uit naar deze eerste opdracht als kapitein", vertelt Wim Fissette.

 

Met de afwezigen wil Fissette zich niet bezighouden. "Ook de speelsters die hier wel zijn, hebben de kwaliteiten om het verschil te maken. Ze zijn het seizoen goed gestart en ik ben ervan overtuigd dat ze ook hier een sterke prestatie neer zullen zetten."

Ook de speelsters die hier wel zijn, hebben de kwaliteiten om het verschil te maken.

Wim Fissette

Canada mist met de geblesseerde Bianca Andreescu (WTA-27) ook zijn sterkste speelster en doet het met Leylah Fernandez (WTA-50), Rebecca Marino (WTA-81), Katherine Sebov (WTA-136) en Gabriela Dabrowski (WTA-7 dubbel).

 

Heidi El Tabakh, de kapitein van de Canadese vrouwen, probeert de druk toch wat af te houden. "België is hier met twee voormalige speelsters uit de top 15 van de wereld (Wickmayer en Flipkens). Ze hebben een stevig team, met veel ervaring. Het zal een mooie strijd zijn, waarin het dubbelspel misschien wel beslissend wordt", klinkt het.

 

"Dat Bianca Andreescu er niet bij is, is natuurlijk jammer, maar ik ben blij dat ik op Leylah Fernandez kan rekenen. Ze is nog jong (20), maar al erg volwassen. Ze was al onze nummer 1 en kan goed met de druk omgaan."

 

"Mentale kracht is één van onze sterktes. Iedereen weet dat Canadezen geen zachtgekookte eitjes zijn. Alle speelsters hier kunnen wel een balletje slaan. Dan kan het mentale net dat tikkeltje verschil maken."