Ga naar de inhoud

Elise Mertens mept zich vlot naar 1/8e finales in Miami: "Weet dat ik nog beter kan"

 zo 26 maart 2023 08:41
Miami Open
Petra Martic (81, 29)
Elise Mertens (30)
einde
4
set 1
6
3
set 2
6

Elise Mertens heeft zich makkelijk geplaatst voor de achtste finales van het WTA-toernooi in Miami. De nummer 39 van de wereld gaf in haar derde ronde de Kroatische Petra Martic (WTA 41) geen kans. In twee sets, 6-4 en 6-3, was de klus geklaard.

Een wedstrijd van bijna 2 uur vertaalt zich naar een vlotte zege voor Elise Mertens. Althans op het scorebord.

 

Tegen het 29e reekshoofd in Miami, Petra Martic, moest de 27-jarige Belgische wachten tot 4-4 om eindelijk door de opslag te gaan van haar tegenstander. De late break volstond meteen voor setwinst. 

 

In de tweede set volgde een breakfestijn. In de eerste 5 servicegames ging die 4 keer verloren. 3 keer in het voordeel van Mertens, waardoor onze landgenote uitliep tot 1-4. Die voorsprong hield ze makkelijk vast op weg naar de 1/8e finales.

 

Bij de laatste zestien treft de Belgische nummer 1 de Kazachse speelster Jelena Rybakina (WTA 7), vorig jaar de beste op Wimbledon. Rybakina versloeg in haar derde ronde de Spaanse Paula Badosa (WTA 29) in drie sets: 3-6, 7-5 en 6-3.

 

Mertens is ook nog in het dubbelspel actief in Miami. Samen met de Australische speelster Storm Hunter speelt ze er zondag in de 2e ronde.

Mertens: "Weet dat ik nog beter kan"

"Het was een moeilijke match, vooral ook omdat we zolang moesten wachten voor we konden beginnen", reageerde Mertens na afloop van de wedstrijd.

"Het terrein wijzigde zelfs, maar uiteindelijk zat ik meteen goed in de wedstrijd en speelde ik een goeie match. Ik slaagde erin haar te laten lopen en de punten te winnen. In de tweede set was mijn return ook beter."

"Op het einde ging het wat moeilijker, draaide mijn opslag minder en kwamen er minder eerste ballen door, maar mentaal bleef ik sterk."

"Elke wedstrijd boek ik vooruitgang, ook al weet ik dat het nog beter kan", sloot onze landgenote af.