Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Karl en José kiezen "renner van het voorjaar" en troosten Van Aert: "We gaan niet aan hem twijfelen, hé"

 zo 9 april 2023 19:56

Onze commentatoren puffen na een adembenemende editie van Parijs-Roubaix. Een snelheidsrecord sneuvelde, pech trof medefavoriet Wout van Aert en een Nederlands fenomeen voerde opnieuw een straf nummertje op. "Van der Poel is de renner van het voorjaar, hij dwingt zijn geluk af", oordeelt José De Cauwer.

Karl: "Is Mathieu van der Poel de coureur van het voorjaar?"

 

José: "Dat mogen we stilaan zeggen. Deels omdat Tadej Pogacar hier niet aanwezig was, maar als je ziet wat hij in Milaan-Sanremo deed. Hij reed er weg op de Poggio, waar niemand dacht dat het kon. En dan vandaag... Oké, koers is koers en hij dwingt het geluk af. Ook met zijn tweede plaats in de Ronde, is Van der Poel de klassieke renner van het voorjaar."

 

Karl: "Zou hij ook gewonnen hebben als Wout van Aert niet was lekgereden?"

 

José: "Ik ga de vraag anders stellen: zou Van Aert gewonnen hebben?"

 

Karl: "Dat weet ik niet. Daarmee beantwoorden we de vraag allebei. Ze waren elkaar waard en vermoedelijk gingen ze met z'n tweeën naar de piste."

 

José: "Dan vraag ik me wel af hoe Van der Poel gekoerst zou hebben. Zou hij gewacht hebben op Philipsen die achter hem zat?"

 

Karl: "Dat weten we niet, maar Van der Poel is het niet gewoon om spelletjes te spelen."

 

José: "Hij koerst altijd door. Hij toonde zich gretig en probeerde het zowel op het asfalt als op de kasseien. We zullen het dus nooit weten, jammer."

Jumbo en Van Aert rijden geslaagd voorjaar

 

Karl: "Wat opviel: Jumbo - Visma kende wel heel veel pech."

 

José: "Van de ene lekke band naar de andere. Een heel goeie Christophe Laporte moest aan de kant, jammer voor hem."

 

Karl: "Wat zeg je morgen tegen Van Aert?"

 

José: "Rust, streep eronder. Heb je een slecht voorjaar gehad? Neen. Het was zelfs een goed voorjaar. Was je klaar? Ja. Hebben we fouten gemaakt? Neen, het bestaat ook dat sommige renners op bepaalde dagen beter zijn. Maar we gaan nu niet beginnen te twijfelen aan Wout van Aert, hé."

 

Karl: "De uitspraak van Zeeman over de monumenten, keert dat als een boemerang terug in zijn gezicht?"

 

José: "Dat heb ik van in het begin gezegd. Dat is geen uitspraak, maar grootspraak. Het was ook weinig respectvol naar de andere wedstrijden toe. Organisatoren van Gent-Wevelgem of de E3 zijn dan met niets belangrijks bezig? Neen, grote fout van Merijn Zeeman. Als je vijf keer wint, heb je toch een super voorjaar gereden."

Alpecin de ploeg van het voorjaar

 

Karl: "Is het nu moeilijk te kiezen wie de ploeg van het voorjaar is? Aan de andere kant, als je twee monumenten wint, dan mag Alpecin die kroon wel op zijn hoofd zetten."


José: "Op basis van team, van de samenstelling met dat budget. Dan zeg ik Alpecin-Deceuninck."


Karl: "Terwijl we zeiden na het openingsweekend: 't is mager, als dit maar goed komt."


José: "Ze verkozen en een andere aanpak en kwamen niet van een berg om hier te komen scoren. Op zeeniveau trainen en op hoogte slapen, bleek ook wel te werken op lange termijn."


Karl: "De balans nu maken, is wat vroeg. Dat kunnen we pas na Luik-Bastenaken-Luik."

José: "Er komen nog heel wat belangrijke koersen aan voor jongens die nog niet wonnen. Van der Poel, Philipsen en Van Aert trekken er een streep onder, maar dan ligt de weg open voor anderen. Zij rijden nu hun Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix."

Het wielrennen heeft zichzelf heruitgevonden dit voorjaar. De ingrediënten zijn dezelfde, maar ze maken er een ander product van.

José De Cauwer

Karl: "Hebben we een van de mooiste voorjaren in decennia gezien?"


José: "Absoluut, het wielrennen heeft zichzelf heruitgevonden. De ingrediënten zijn dezelfde, maar de hoofdrolspelers maken er een ander product van."


Karl: "Ze koersen hard. Vandaag sneuvelt weer een recordgemiddelde. Als je het niet op de voet volgt, denk je: die mannen rijden op brommers."


José: "Je moet dat eens proberen, 50 kilometer per uur rijden op je fiets. En dat meerdere uren."


Karl: "Wat was de mooiste klassieker tot nu toe?"


José: "Dan zou ik zeggen, door de aanwezigheid van de Grote 3, de Ronde van Vlaanderen. Daar hebben ze elkaar doodgedaan."

 
Karl: "En om aan te tonen dat het dicht bij elkaar lag: in de drie koersen waar ze samen weg zijn, winnen ze elk één. Dus bedankt Tadej, Wout en Mathieu, maar we zijn nog niet helemaal klaar met het voorjaar."

Gerelateerd: