Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 18  /  18 - Luik-Bastenaken-Luik
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Van der Poel beleefde "beste dag ooit" op de fiets: "Jammer voor Wout, anders reden we met twee naar streep"

 zo 9 april 2023 17:19
Van der Poel neemt een kassei mee naar huis.

Een voorjaar om U tegen te zeggen. Mathieu van der Poel wint dit seizoen zijn tweede monument na Milaan-Sanremo. Dat met een beresterke koers in de Hel van het Noorden. "Ik had een van de beste dagen ooit op de fiets", blinkt de Nederlander na de finish op de velodroom.

Van der Poel: "Merkte dat er iets mis was met Wout"

"Ongelooflijk", zucht Mathieu van der Poel na een nieuwe knalzege in een monument.

 

"Ik had een van mijn beste dagen ooit op de fiets. Ik voelde me echt erg sterk. Vroeg in de koers probeerde ik een paar aanvallen, maar het was heel moeilijk om de rest uit het wiel te schudden."

 

Dus was de Nederlander blij dat hij de steun kreeg van een sterk blok van Alpecin-Deceuninck. "Hoe we als team reden vandaag, is niet normaal. Jasper is tweede, veel beter kan niet."

 

"We hebben alles perfect gedaan. Dit moet goed gevierd worden vanavond."

Eerst had ik het niet door, maar toen ik Wout voorbijstak, reed hij wel erg traag.

Mathieu van der Poel

Van der Poel mocht genieten van een solo rondje op de piste, maar beseft ook dat de pech bij Wout van Aert er een belangrijke factor in was.

 

"Eerst had ik het niet door, maar toen ik hem voorbijstak, reed hij wel erg traag. Ik wist dat hij een probleem had, maar niet dat hij lek stond." 

 

"Natuurlijk is dat ongelukkig, want anders gaan we met z'n tweeën naar de meet. Dat is deel van deze wedstrijd. Je hebt geluk en goede benen nodig, dat had ik allebei vandaag."

 

Toch neemt dat het gelukzalige gevoel van de Nederlander allerminst weg. "Het is moeilijk te beschrijven. Dit is mijn beste klassieke seizoen ooit. Zo eindigen is een droom."

 

Is de haat/liefde-verhouding overgeheld naar enkel liefde? "Ik hou van Roubaix vandaag", besluit Van der Poel.

Gerelateerd: