Ga naar de inhoud

Zure nederlaag: Red Flames geven dubbele voorsprong helemaal weg tegen Oostenrijk

 vr 7 april 2023 22:26
De Red Flames gingen nog helemaal kopje-onder in het slot.

De Red Flames zijn, ondanks een 0-2-voorsprong, op een 3-2-nederlaag gelopen in een oefeninterland tegen Oostenrijk. Sarah Wijnants en Jassina Blom brachten de Belgen op voorsprong, maar in het slot volgde een driedubbele opdoffer. "Na 0-2 moet je match doodmaken", reageerde bondscoach Ives Serneels.

Doelpunten:

47' Wijnants 0-1
51' Blom 0-2
78' Cayman 1-2 (owngoal)

84' Degen 2-2

90+5' Puntigam 3-2

Zonder Sari Kees, Amber Tysiak, Laura De Neve en kapitein en aanvalsleider Tessa Wullaert moest bondscoach Ives Serneels puzzelen voor de oefeninterland tegen Oostenrijk. 

 

Het zou voor wat minder ervaren speelsters een uitgelezen kans zijn om vertrouwen op te doen voor de Nations League in september. 

 

Pas na de pauze kwam de machine echt op gang bij de Flames. Amper 2 minuten na haar invalbeurt kon Sarah Wijnants (Anderlecht) de score openen. Het bleek een verlossing, want niet veel later verdubbelde Jassina Blom (Tenerife) de score.

 

Op het uur gooide de Oostenrijkse bondscoach zijn elftal om en dat deed de wedstrijd kantelen. Een owngoal van Janice Cayman gaf de Oostenrijkers een kwartier voor tijd weer hoop, Celina Degen kon de voorsprong helemaal uitwissen.

 

Het was pompen of verzuipen voor de Flames, en uiteindelijk zonk het schip nog helemaal. In de slotminuut kon invalster Puntigam de Belgen nog opzadelen met een pijnlijke nederlaag. 

"Na 0-2 moet je match doodmaken"

"In het laatste kwartier liepen enkele zaken mis die al dikwijls zijn aangegeven", reageerde een ontgoochelde bondscoach Ives Serneels.

 

Na die 0-2 moet je de match doodmaken. Er waren verschillende fases waarin we rustig de bal konden rondspelen en foutjes konden uitlokken."

 

"Bij de Oostenrijkers zag je leepheid, wij waren te lief. Dat betaal je cash. Profvoetbal is geen liefdadigheid."

 

Serneels onthield toch ook positieve zaken. "Dan denk ik aan de momenten van omschakeling en het druk zetten bij de doeltrappen van Oostenrijk. Dan vonden ze echt geen oplossingen. Tot de 75e minuut was de tactische discipline echt wel top."

Bij de Oostenrijkers zag je leepheid, wij waren te lief. Dat betaal je cash. Profvoetbal is geen liefdadigheid.

Ives Serneels
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Volgende week dinsdag in Leuven krijgen de Belgen tegen Slovenië een nieuwe kans om vertrouwen te tanken.

Gerelateerd: