Ga naar de inhoud

Red Flames met "onuitgegeven elftal" tegen Oostenrijk: "Jongeren zullen opnieuw kans krijgen"

 do 6 april 2023 17:40

Oefening baart kunst. De Red Flames staan de komende dagen voor twee vriendschappelijke wedstrijden: vrijdag tegen Oostenrijk, dinsdag tegen Slovenië. De Belgische voetbalvrouwen missen enkele sterkhouders in hun selectie, maar daar wil bondscoach Ives Serneels iets positiefs uit puren. "Jongeren zullen opnieuw hun kans krijgen", klonk het.

Vanwege een aantal afwezigheden zal bondscoach Ives Serneels moeten puzzelen om vrijdag een elftal aan de aftrap te brengen bij de Red Flames, voor de oefeninterland in en tegen Oostenrijk.

 

De Belgen missen onder meer Sari Kees, Amber Tysiak, Laura De Neve en kapitein en aanvalsleider Tessa Wullaert

 

"We zullen met een onuitgegeven elftal spelen, maar ik kijk er wel naar uit om te zien hoe iedereen daarop zal reageren", bekende bondscoach Ives Serneels donderdag.   

 

"We missen verschillende centrale verdedigers, achterin zal er dus een nieuw partnerschap gevonden moeten worden. Jongeren zullen daarbij opnieuw hun kans krijgen."

We zullen alert moeten zijn, maar we mogen onszelf niet onderschatten.

Julie Biesmans, Red Flames

Voorin missen de Flames met Tessa Wullaert hun speerpunt. "Ze heeft specifieke kwaliteiten die eerder uitzonderlijk zijn in het team, maar we hebben speelsters met andere kwaliteiten en daarmee moeten we goed uit de verf kunnen komen."

 

"Ik wil dat we doelkansen creëren en dat we ook tijdens moeilijke momenten voor oplossingen kunnen zorgen."

 

Volgende week dinsdag volgt er in Leuven nog een oefenwedstrijd tegen Slovenië. "Het zijn twee totaal verschillende wedstrijden, dus na Oostenrijk zal er veel gewisseld worden."   

Tessa Wullaert heeft zich door ziekte afgemeld bij de Flames.

Julie Biesmans is op haar hoede voor de Oostenrijkers. Vorig jaar verloren de Flames al eens met 0-1 tegen hen in de EK-voorbereiding. 

 

"Het zal een stevige wedstrijd worden. Oostenrijk is een sterk team, georganiseerd en met hoge druk, en daarnaast in de omschakeling heel gevaarlijk. We zullen dus alert moeten zijn. We moeten onszelf echter niet onderschatten en ik denk dat we minstens de evenknie of zelfs beter kunnen zijn."   

 

Voor de Belgische voetbalvrouwen worden het de eerste wedstrijden sinds de Arnold Clark Cup in Engeland die ze in februari afwerkten. Daar wonnen de Flames van Italië en Zuid-Korea (telkens 2-1) maar verloren de finale kansloos van gastland en Europees kampioen Engeland (6-1).

Gerelateerd: