Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Tim Merlier hoopt na val vorig jaar op geluk in Roubaix: "Finale vanuit de vroege vlucht zou mooi zijn"

 do 6 april 2023 21:36
Tim Merlier sloop in de Ronde van Vlaanderen mee in de vroege vlucht.

Soudal - Quick Step holt een beetje achter de feiten aan in het klassieke voorjaar. Belgisch kampioen Tim Merlier hoopt dat het team in Parijs-Roubaix wel het geluk aan zijn zijde heeft. "Het moet gewoon even meezitten", zegt de sprinter.

Met Parijs-Roubaix komt er zondag ook een einde aan het klassieke voorjaar van Tim Merlier. Wat mogen we verwachten van de Belgische kampioen? "Ik hoop heel veel", lacht Merlier, die pas voor de derde keer de Franse kasseien zal trotseren.

 

"Het is een moeilijke wedstrijd om te voorspellen. De vorm is goed, maar Parijs-Roubaix blijft Parijs-Roubaix. Een tikkeltje geluk moet er zijn en ik hoop dat dit jaar te hebben."

 

Vorig jaar ontbrak dat geluk. Na twee lekke banden leek Merlier toen toch nog op weg naar een mooie uitslag (top 15) toen hij ten val kwam op Carrefour de l'Arbre en een lelijke wonde opliep aan zijn elleboog. Die blessure kostte hem ook de Giro.

Voor mij persoonlijk is mijn jaar niet slecht. Ik heb 5 koersen gewonnen en ik bewijs dat ik een waardige kampioen ben.

Tim Merlier

Welke rol Merlier zondag zal spelen, weet hij nog niet. "De tactische bespreking moet nog komen, maar ik vermoed dat ik wel weer een mooie taak zal krijgen. In de Ronde van Vlaanderen heb ik die taak goed volbracht."


In de Ronde van Vlaanderen sloop Merlier mee met de "vroege" vlucht. "Dat kan nu weer, maar liever rijd ik de finale. Maar als ik de finale kan halen vanuit de vroege vlucht - wat in Roubaix al vaak gebeurd is - dan zou dat mooi zijn. Het zou leuk zijn om mijn goeie conditie nog een keer in de verf te zetten."


Met winst in Nokere Koerse zorgde Merlier voorlopig voor de enige zege van Soudal - Quick Step in het klassieke voorjaar. "Voor mij persoonlijk is mijn jaar niet slecht. Ik heb 5 koersen gewonnen en ik bewijs dat ik een waardige kampioen ben."


"Maar met de ploeg missen we die overwinningen in de klassiekers. Het moet gewoon even meezitten en hopelijk is dat zondag het geval. Ik denk dat we zondag nog de beste kans hebben om met de ploeg die klassieker te winnen. Wanneer de koers zondag geslaagd is? Als ikzelf of iemand van de ploeg wint."

Gerelateerd: