Ga naar de inhoud

Tim Merlier haalt Roubaix met blootliggende spier: "Ik kon in de ziekenwagen stappen, maar de finish was in zicht"

Let op de elleboog van Tim Merlier.

Wat ons betreft gaat de Prijs voor de Strijdlust in Parijs-Roubaix naar Tim Merlier. De sprinter kreeg voor de start te horen dat zijn grootmoeder overleden was. Aangekomen in de Hel gutste het bloed uit zijn elleboog na een stevige val op de stenen van Carrefour de l'Arbre. Maar opgeven deed hij niet, Merlier bolde als 40e binnen.

Tim Merlier was op weg naar een mooie plaats in de top 15, tot hij in de finale onzacht in contact kwam met de gevreesde kasseien van Parijs-Roubaix.

 

"Het gebeurde op Carrefour de l'Arbre", doet de renner van Alpecin-Fenix zijn verhaal. 

 

"Er viel een gat en ik wilde de renner voor mij inhalen, maar die ontweek net een put. Mijn stuur sloeg dubbel, ik maakte een salto en kwam pittig ten val."

 

De schade was aanzienlijk. Merlier: "Een grote open wonde aan mijn elleboog, die hevig bloedde en vol steentjes zat. Je kon zelfs een spier zien liggen. Na de koers hebben ze mijn elleboog met een operatie volledig moeten reinigen."

 

Toch dacht Merlier niet aan opgeven. "Achteraf gezien was ik beter in een ziekenwagen gestapt", geeft hij toe, "maar de pijn viel mee. Het bloed was wel angstaanjagend."

 

"En als renner wil je de finish halen. Zo ver was het ook niet meer. Na twee lekke banden had ik al stevig geknokt en ik dacht ook aan mijn oma. Dat motiveerde me om door te bijten."

 

"Ik had wel snel door dat een plaats in de top 15 te hoog gegrepen werd met één arm. Al slalommend en met de hulp van de collega's heb ik Roubaix gehaald."

Achteraf gezien was ik beter in een ziekenwagen gestapt, maar de pijn viel mee. Het bloed vond ik wel angstaanjagend.

 

Tim Merlier

"Hoogtestage voor Giro stel ik even uit"

Tim Merlier moet nu even rust nemen. "Met het oog op de Ronde van Italië zou ik op hoogtestage trekken, maar dat stel ik even uit", vertelt de 29-jarige renner.

 

"Om mijn elleboog grondig te herstellen, hebben ze me gisteravond onder narcose gebracht. Vandaag voelde ik me bij gevolg wat slapjes."

 

De Giro gaat op 6 mei van start. Vorig jaar won Merlier er voor het eerst in een grote ronde. In de Tour volgde een bisnummer.

 

Merlier: "De komende dagen staan in het teken van recuperatie. Ik zal snel weer kunnen fietsen, maar de vraag is hoe die wonde reageert. En een extra valpartij kan ik nu ook missen als kiespijn."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.