Ga naar de inhoud

Ambitieuze Scott Parker is klaar voor "succes" met Club Brugge: "No Sweat No Glory is me op het lijf geschreven"

De eerste woorden van Scott Parker als coach van Club Brugge stonden bol van de ambitie. De Engelsman neemt zijn volledige technische staf mee vanuit Engeland en hoopt blauw-zwart zo snel mogelijk weer naar hogere regionen te gidsen. "We willen dominant voetbal brengen. Daar sta ik voor", klonk het.

Strak in het pak verscheen Scott Parker voor het eerst voor de microfoon. "Het is een drukke en hectische periode geweest, maar ik kijk enorm uit naar deze uitdaging voor mij en voor mijn staf", opende de nieuwe coach van Club Brugge zijn eerste persmoment.

 

Parker is dan ook niet alleen naar Jan Breydel afgezakt. De Engelsman heeft zijn vaste technische staf meegenomen vanuit Engeland. Enkel assistent Rik De Mil zal zijn taken voortzetten.

De leuze No Sweat No Glory is op mijn lijf geschreven

Scott Parker

De eerste kennismaking met de club verliep alvast goed. "De club straalt professionalisme uit."

 

"Dat bleek al meteen uit alle voorgaande gesprekken. De ambitie van de club past bij mijn persoonlijkheid. Ik wil zelf de beste versie van mezelf worden hier. De leuze No Sweat No Glory is op mijn lijf geschreven. Ik ga me 100% gooien."


"De ploeg leent zich daartoe. In de kern zitten heel wat talentvolle individuen. Het is altijd leuk om met zulke mannen te werken. We moeten meedogenloos worden en dominant voetbal brengen. Daar sta ik voor."

"De play-offs? Dat begrijp ik nog niet helemaal"

Club Brugge staat momenteel 4e in de Jupiler Pro League, met een achterstand van 12 punten op leider Genk. 

 

"We moeten ambitieus, maar ook realistisch zijn. Ik zal de komende weken moeten ontdekken wat de moeilijkheden en obstakels zijn voor ons. We zullen eerst beginnen met wedstrijden te winnen."

 

De play-offs zijn dan ook een totaal nieuw concept voor de Engelse coach. "Het is helemaal anders dan in Engeland. Ik denk nog niet dat ik het systeem al volledig begrijp eigenlijk", grapte Parker.

 

De 42-jarige coach heeft zowel met Fulham als Bournemouth al een promotie achter zijn naam. Bij Fulham nam hij onder anderen afscheid van Denis Odoi. "Het is een blij weerzien met een uitstekende speler. Ook hij was vol lof over de club."