Ga naar de inhoud

Het geduld is op: Club Brugge neemt afscheid van coach Carl Hoefkens

De dagen van Carl Hoefkens bij Club Brugge zijn geteld.

Het is officieel: Club Brugge heeft coach Carl Hoefkens woensdag op de keien gezet. Hoefkens was nog maar sinds begin dit seizoen aan de slag bij blauw-zwart en oogstte lof voor het knappe parcours in de Champions League, maar de tegenvallende resultaten in de eigen competitie en de verrassende uitschakeling in de beker zijn hem nu fataal geworden.

Dat Club Brugge Carl Hoefkens op straat zet, is de kroniek van een aangekondigd ontslag. De druk op de trainer was vorige week al flink opgevoerd na de beschamende 1-4-thuisnederlaag in de beker tegen STVV.


Die blamage kwam bijzonder hard aan op Jan Breydel en de stoel van Hoefkens leek vorige week al serieus te wankelen. De spelers krijgen verrassend vrij na de bekerexit en het bestuur greep die vrije dag aan om de balans op te maken van 6 maanden Carl Hoefkens.


Een ontslag leek toen al in de lucht te hangen, maar Hoefkens kreeg respijt. De trainer zat eergisteren nog op de bank voor de match tegen OH Leuven, waarin Club opnieuw niet kon overtuigen. Dat de bezoekers in het slot nog met een punt aan de haal gingen, is de druppel te veel gebleken voor Hoefkens.

 

"Carl is een Club-man pur sang. Zijn bijdrage en inzet voor Club NXT en als assistent werden enorm gewaardeerd", reageert CEO Vincent Mannaert. "Ook zijn aandeel in de succesvolle Champions League-campagne van dit seizoen kan niet worden onderschat."

 

"Onze keuzes afgelopen zomer leverden in de Belgische competitie en de Beker van België niet het gewenste spelniveau en resultaat. We maken nu werk van de best mogelijke opvolging voor Club."

Onze keuzes afgelopen zomer leverden in de Belgische competitie en de Beker van België niet het gewenste spelniveau en resultaat.

Vincent Mannaert, CEO Club Brugge
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Zichtbaar verval

Zo komt er dus na een zestal maanden al een einde aan het tijdperk Hoefkens bij Club Brugge. De trainer was nog maar sinds begin dit seizoen aan de slag als T1 bij blauw-zwart, waar hij promotie maakte na het vertrek van tussenpaus Alfred Schreuder.

 

Enkele analisten plaatsten toen al vraagtekens bij de aanstelling van de relatief onervaren coach, al was er intern veel lof voor het werk dat de trainer in de jaren daarvoor geleverd had bij de jeugd.

 

Hoefkens gaf zijn critici lik op stuk in de Champions League, waar Club Brugge zich met enkele straffe prestaties in een sterke poule verrassend wist te plaatsen voor de 1/8e finales.

 

Het knappe Europese parcours kon de mindere resultaten in eigen land lang verbloemen, maar het verval was zelfs voor een blinde zichtbaar. Club Brugge haalde strompelend de WK-break, met 12 punten achterstand op leider RC Genk.

 

De hoop dat die WK-break mogelijk voor een nieuw elan kon zorgen, werd vorige week al hardhandig de kop ingedrukt door STVV. De 1-4-nederlaag in de 1/8e finales van de Croky Cup was een enorme dreun en het puntenverlies van eergisteren tegen OHL gaf de wankelende stoel van Hoefkens het laatste zetje.

 

Net als vorig jaar rond deze periode moet Club Brugge dus op zoek naar een nieuwe coach. Toen door het vertrek van Philippe Clement naar Monaco, nu door het eerste trainersontslag bij blauw-zwart sinds Juan Carlos Garrido in 2013.