Ga naar de inhoud
Club BruggeSTVV
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Lothar D'Hondt
stadion
Jan Breydelstadion
toeschouwers
12200
Club Brugge STVV
22 Mignolet 21 Schmidt
77 Mata 3 Al-Dakhil
44 Mechele 4 Hashioka
94 Sylla 6 Konate
14 Meijer 22 Janssens
27 Nielsen 27 Boya
15 Onyedika 30 Okazaki
20 Vanaken 37 Leistner
10 Lang 44 Brüls
9 Jutgla 77 Bocat
17 Buchanan 91 Bruno
wisselspelers
91 Lammens 12 Coppens
41 De Corte 7 Koita
58 Spileers 8 Hayashi
89 Audoor 14 Dumont
6 Odoi 16 Smets
32 Nusa 19 Van Dessel
7 Skov Olsen 26 Teixeira
19 Sowah    
11 Larin    
trainers
Carl Hoefkens Bernd Hollerbach

BEKIJK: Een bekerafstraffing van jewelste: uitgekookt STVV wint met 1-4 van Club Brugge

 wo 21 december 2022 21:50
Club Brugge
einde
1-4
STVV
  1. 18' - Doelpunt - Noa Lang (1 - 0)
  2. 34' - Doelpunt - Christian Brüls (1 - 1)
  1. 63' - Doelpunt - Gianni Bruno (1 - 2)
  2. 70' - Doelpunt - Daichi Hayashi (1 - 3)
  3. 84' - Geel - Daiki Hashioka
Croky Cup - speeldag 1 - 21/12/22 - 20:00
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
18'
Noa Lang
18'
Noa Lang
1 - 0
34'
Christian Brüls
1 - 1
Christian Brüls
34'
63'
Gianni Bruno
1 - 2
Gianni Bruno
63'
70'
Daichi Hayashi
1 - 3
Daichi Hayashi
70'

Club Brugge trekt met een ongeziene kater naar de kersttafel: Club is in de 1/8e finales van de Beker uitgeschakeld na een vernedering in eigen huis. De kampioen kwam op voorsprong, maar ging daarna meermaals in de fout en stortte zelfs helemaal in. 

Doelpunten:

17' Lang 1-0,

33' Brüls 1-1,

62' Bruno 1-2,

69' Hayashi 1-3,

87' Bruno 1-4

Club Brugge-STVV in een notendop:

Sleutelmoment: De flater van Mignolet zorgde ervoor dat STVV met een sprankeltje hoop de rust in kon en in de wedstrijd bleef.

 

Man van de match: Bruno zette STVV op voorsprong met een afgeweken bal en gaf op het einde van de wedstrijd de doodsteek na een scherpe counter.

 

Opvallend: Hayashi moest al na een goeie vijf minuten invallen voor Konate en zorgde later in de wedstrijd voor een goal én een assist. 

Club domineert, maar Mignolet flatert

Carl Hoefkens was niet van plan om de achtste finale van de Croky Cup als een derderangswedstrijd aan te pakken. Hij begon met zowat de beste elf spelers die hij tot zijn beschikking had. 

 

Het verbaasde dan ook niet dat Club Brugge de wedstrijd volledig domineerde. Blauw-zwart bivakkeerde op de helft van STVV en dwong heel wat hoekschoppen af, waar niet echt gevaar uit kwam.

 

Maar in de 17e minuut was het dan zover na een mooie individuele actie van Lang. Hij lanceerde een counter vanaf de eigen helft en zette helemaal door tot aan het doel van Schmidt. Een koelbloedige afwerking volgde: 1-0.

 

Uit het niets kwam plots de 1-1 van Brüls, die misschien wel de makkelijkste goal uit zijn carrière scoorde. Mignolet gaf hem een vroeg kerstcadeau en trapte de bal op zijn borst, waarna de bal tegen de netten vloog.


Rusten met 1-1 dus, tegen het spelbeeld in. 

STVV stunt na de rust

Na opnieuw een dik kwartier waarin Club Brugge controleerde, scoorde STVV met een counter. Een afgeweken bal van Bruno vloog binnen, Mignolet was kansloos. 

 

Het zou toch niet waar zijn, een stunt van STVV op Club Brugge? Een overwinning op een diefje? 

 

Jawel dus, want door de voorsprong kwam er achteraan bij Club Brugge veel ruimte vrij, waar De Kanaries optimaal van profiteerden.

 

Club Brugge stortte volledig in elkaar en twee snelle counters van STVV werden feilloos omgezet waardoor het maar liefst 1-4 voorkwam. 

 

STVV vindt in zijn zakje chips dus een ticket voor de kwartfinales van de Croky Cup, Club verslikt zich en moet na zijn eerste match na het WK meteen bezinnen.

 

Het striemende fluitconcert in Jan Breydel sprak alvast boekdelen. 

Gerelateerd:
Fase per fase
21:51
Club Brugge ligt uit de Croky Cup

Club Brugge was een hele wedstrijd lang dominant, maar daar koop je niets mee. Met goals wel, want STVV scoorde vier keer en gaat toch wel onverwacht door naar de kwartfinales van de Croky Cup. De Kanaries mogen met een knappe 1-4 overwinning de bus op stappen. 

90+4' tweede helft
90+2'
Club Brugge leek op weg zich moeiteloos te plaatsen na een half uurtje, maar niets bleek minder waar.
Johan De Caluwé
90+2'

Een grote kopkans van dichtbij voor Larin, maar Schmidt kan de bal op een of andere manier tegenhouden. Club Brugge lijkt nu helemaal uitgeteld. 

88'
Doelpunt Bruno

Hayashi kan profiteren van de ruimte achterin bij Brugge en zet Bruno alleen voor Mignolet. Hij trapt de bal mooi overhoeks binnen. Een afstraffing voor Club-Brugge zowaar: 1-4. 

86'
De tijd begint te dringen

Club Brugge blijft met man en macht aanvallen opzetten, maar slaagt er niet in om echt grote kansen te creëren, laat staan te scoren. Is het over en out voor Blauw-Zwart? 

83'
Larin scoort, maar staat buitenspel

Er zijn geen VAR-herhalingen, waardoor de lijnrechters meteen vlaggen wanneer ze denken dat iemand buitenspel staat. Larin hoort het fluitsignaal, maar schiet toch en werkt knap af. Tevergeefs. 

80'
In het voetbal kan alles, dat hebben we op het WK ook gezien.
Johan De Caluwé
80'

Larin is erin gekomen voor Nielsen, een extra aanvallende kracht dus. 

74'
Kans voor Meijer

Skov Olsen zet een mooie actie op op rechts en zet goed voor, maar Meijer kan niet profiteren. Hij geraakt net niet genoeg boven de bal en kopt hoog over. De tijd begint te dringen. 

73'

Club Brugge probeert nog met man en macht aan te vallen, maar STVV doet net het tegenovergestelde. Er zal een wonder nodig zijn om nog twee doelpunten te maken tegen De Kanaries, die als leeuwen verdedigen. 

70'
70'
Dit zou wel eens de doodsteek kunnen zijn voor Club Brugge.
Johan De Caluwé
69'
STVV komt zowaar op 1-3

Doelpunt van Hayashi na een mooie voorzet vanop de rechterflank. STVV profiteert dus optimaal van de ruimte die het krijgt. 1-3: wat kan Club Brugge nog op de mat leggen? 

69'
66'

Een vrije trap van Nielsen komt in de handen van Schmidt terecht die meteen een counter opzet, maar de aanvallers van STVV kunnen er niet van profiteren. Dit zal vermoedelijk het spelbeeld worden van de laatste 25 minuten: Club Brugge dat drukt, STVV dat countert.