19 Sowah
11 Larin
trainers
Carl Hoefkens Bernd Hollerbach

BEKIJK: Een bekerafstraffing van jewelste: uitgekookt STVV wint met 1-4 van Club Brugge

wo 21 december 2022 21:50
1-4
  1. 18' - Doelpunt - Noa Lang (1 - 0)
  2. 34' - Doelpunt - Christian Brüls (1 - 1)
  1. 63' - Doelpunt - Gianni Bruno (1 - 2)
  2. 70' - Doelpunt - Daichi Hayashi (1 - 3)
  3. 84' - Geel - Daiki Hashioka
Croky Cup - speeldag 1 - 21/12/22 - 20:00
18'
Noa Lang
18'
Noa Lang
1 - 0
34'
Christian Brüls
1 - 1
34'
63'
Gianni Bruno
1 - 2
63'
70'
Daichi Hayashi
1 - 3
70'

Club Brugge trekt met een ongeziene kater naar de kersttafel: Club is in de 1/8e finales van de Beker uitgeschakeld na een vernedering in eigen huis. De kampioen kwam op voorsprong, maar ging daarna meermaals in de fout en stortte zelfs helemaal in.

Doelpunten:

17' Lang 1-0,

33' Brüls 1-1,

62' Bruno 1-2,

69' Hayashi 1-3,

87' Bruno 1-4

Club Brugge-STVV in een notendop:

Sleutelmoment: De flater van Mignolet zorgde ervoor dat STVV met een sprankeltje hoop de rust in kon en in de wedstrijd bleef.

Man van de match: Bruno zette STVV op voorsprong met een afgeweken bal en gaf op het einde van de wedstrijd de doodsteek na een scherpe counter.

Opvallend: Hayashi moest al na een goeie vijf minuten invallen voor Konate en zorgde later in de wedstrijd voor een goal én een assist.

Club domineert, maar Mignolet flatert

Carl Hoefkens was niet van plan om de achtste finale van de Croky Cup als een derderangswedstrijd aan te pakken. Hij begon met zowat de beste elf spelers die hij tot zijn beschikking had.

Het verbaasde dan ook niet dat Club Brugge de wedstrijd volledig domineerde. Blauw-zwart bivakkeerde op de helft van STVV en dwong heel wat hoekschoppen af, waar niet echt gevaar uit kwam.

Maar in de 17e minuut was het dan zover na een mooie individuele actie van Lang. Hij lanceerde een counter vanaf de eigen helft en zette helemaal door tot aan het doel van Schmidt. Een koelbloedige afwerking volgde: 1-0.

Uit het niets kwam plots de 1-1 van Brüls, die misschien wel de makkelijkste goal uit zijn carrière scoorde. Mignolet gaf hem een vroeg kerstcadeau en trapte de bal op zijn borst, waarna de bal tegen de netten vloog.

Rusten met 1-1 dus, tegen het spelbeeld in.

STVV stunt na de rust

Na opnieuw een dik kwartier waarin Club Brugge controleerde, scoorde STVV met een counter. Een afgeweken bal van Bruno vloog binnen, Mignolet was kansloos.

Het zou toch niet waar zijn, een stunt van STVV op Club Brugge? Een overwinning op een diefje?

Jawel dus, want door de voorsprong kwam er achteraan bij Club Brugge veel ruimte vrij, waar De Kanaries optimaal van profiteerden.

Club Brugge stortte volledig in elkaar en twee snelle counters van STVV werden feilloos omgezet waardoor het maar liefst 1-4 voorkwam.

STVV vindt in zijn zakje chips dus een ticket voor de kwartfinales van de Croky Cup, Club verslikt zich en moet na zijn eerste match na het WK meteen bezinnen.

Het striemende fluitconcert in Jan Breydel sprak alvast boekdelen.